Saippuatuotanto on ollut pitkään jäissä. En vaan ehdi kaikkea, ja toisaalta, vanhaa varastoa on ollut käytettävissä. Nyt miehelle tehdyn appelsiini/sitrussaippuan jälkeen seuraava erä onnistui yli odotusten, ja on pakko laittaa näistä juuri valmistuneista marjaisista saippuoista useampi kuva. Hävyttömän herkullisen näköisiä, tekisi mieli jemmata tyynyn alle ja hypistellä ja nuuhkia eikä antaa käyttöön kenellekään ; ).

Perusresepti oli yksi jalostamistani suosikeista: Saara Kuhan metsäsaippua iman metsäisiä elementtejä, johon lisään 1 tl sokeria per 500 g rasvaa ja tilkkasen risiiniöljyä parantamaan vaahtoavuutta entisestään. Tällä jalosteellani tein viime vuonna lumipallosaippuoita Snow-tuoksuöljyllä, ja käytössä nämä ovat olleet yksiä suosikeistani.

Tähän massaan väriksi kokeilin ensimmäistä kertaa Pienen tuoksukaupan nestemäisiä saippuavärejä, joita sekoitin punaisesta ja tipasta indigonsinistä. Osan massasta vaalensin titaanidioksidilla marjapuuronpunaiseksi. Pinnalla on luonnostaan punasävyistä Himalajan kristallivuorisuolaa. Tuoksu on valtavan ihana Villikeijun marjatuoksu, jota valitettavasti juuri nyt ainakaan ei saa Pienestä tuoksukaupasta päivän tilanteen tarkistettuani.  Tämä oli eteerinen öljy, ja marjaisuus muistuttaa saippuassa marjajogurttia, marjajäätelöä, marjakiisseliä...mutta ehdottomasti oikeita marjoja. Jotain vadelma-mustikka-mansikka-sekoitusta...

Muottina käytin halvimpia mahdollisia, eli kahta yhteen liitettyä maitopurkkia. Tilavuudeltaan massa on kaksinkertainen eli kilosta rasvoja tehty, ja leikkasin sen 14 saippuapalaan.