Tämä resepti kuuluu väistämättä piknik-repertuaariini. Vuosien aikana sarvia on täytetty tonnikala- tai katkaraputahnalla, briellä ja mansikoilla, milloin milläkin. Ilman näitä ei kuitenkaan voi lähteä oikealle tuntuvalle piknikille :), -joku hölmö kaipuu perinteisiin...resepti on kulkenut mukanani niin kauan, etten muista sen alkuperää 20 vuoden takaa. Se on käsinkirjoitettu resepti vihkossani ajalta, jolloin vielä jaksoin kirjoittaa kaunista käsialaa. Anteeksi.

1242463057_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vi bakade croissant-liknande gifflar med  Alex.

Ranskalaiset aamiaissarvet

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
200 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
n. 11 dl jauhoja
voiteluun keltuainen tai kananmuna

 

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, puolet pehmeästä rasvasta, sokeri ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota liinalla peitettynä 0,5-1 tuntia.

2. Jauhota leivinpöytä ja kauli taikina levyksi. Levitä loput pehmeästä rasvasta levyn toiselle puoliskolle. Taina toinen puoli päälle ja painele reunat tiiviisti yhteen. Kauli taikina uudelleen levyksi ja taita kolmeen osaan, kauli näin uudelleen 2 x . Leikkaa kaulittu levy kolmioiksi ja kääri sarviksi.

3. Kohota sarvia lämpötilasta riippuen 15-45 minuuttia. Voitele ja paista 220 asteessa noin 10 minuuttia.

Tuohon paistoaikaan suhtaudun itse aina varauksella ja tarkistelen pohjaa koputtelemalla, minkä väriset sarvet ovat valmiita. Taikina saattaa jäädä raa'aksi sisältä, ja siksi loput pellilliset arvioin sitten hyvän värin perusteella samanlaisia tavoitellen, kuin mitä ne koputtelemalla kypsäksi totetamani. En siis katso kelloa ja reseptin paistoaikaa ollenkaan. Uunitkin ovat niin erilaisia!

1242249890_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Gifflarna borde ha sparats till vår utflykt, men visst måste man smaka på ett eller två...kvalitetskontroll ;)!