Juhannuksena muu Suomi saunoo ja syö makkaraa, mutta minä aina sisustan: Nautin mahdollisuudesta jäädä tyhjenevään kaupunkiin ja levätä. Yleensä lepo, rauha, ohjelmoimaton aika ja hiljaisuus palauttavat nopeasti voimia, ja silloin alkaa tapahtua!

Muistatteko viimekesäisen löytöni, tuon jätehuoneeseen hylätyn Ikean kylppärihyllykön ? Ensimmäiseksi se sai uuden kerroksen saunasuoaa pintaansa ja uudet, Ikean alkuperäisiä korkeammat kumitassut jalkojensa alle kestääkseen aikaa paremmin tulevina vuosina.
Sitten pyyhekoukkuihin seinälle piti nostaa esille jo edesmenneen Mummani kutomat käsipyyhkeet, joista pidän kovin. Olemme niitä käyttäneet laudeliinoina saunassa. Pesukoneen päältä tyhjeni työkaluja, huovutustarvikkeita ja muuta epämääräistä paikoilleen kaappeihin.

Lääkekaappi päätyi hyllykön päälle siivouskomerosta, jonka toiseksi ylimmän hyllyn paikalta sen purin pois ja näin sain äherrettyä kaappiin yhden lisähyllyn (ja kyllä, kun en maanantaita jaksanut odottaa, vuoltua hyllynkannakkeet) . Sain järjestettyä kaappiin tilaa ennenkaikkea  sekä silityslaudalle että imurille. Aiemmin pystyssä kaapissa ollut imuri vie nyt paljon vähemmän tilaa, ja silitysraudan johtokin pysyy ojennuksessa uudelleensijoitetussa imurin letkun kannattimessa.

Huomaattehan pienen pojan keltaisen imurin oman paikan ;).

 

Lääkekaappi, jonka purin siivouskomerosta pois, oli niin perustylsä ja mitäänsanomaton standardikaappi kammotus-melamiinilevystä, että kehdatakseni sijoittaa sen näkyviin kaapin uumenista väkersin sen oveen pahvista ensiaputeemaisen ristin. Naamioituu nyt värien puolesta vähän paremmin meidän sisustukseemme. Kaapille kuitenkin on käyttöä, ei sitä kellariinkaan voinut viedä.

 

Joskus tavaroille paikkoja miettiessä ne kauneimmat säilytettävät saavat jäädä näkyvillekin. Toukokuussa K-raudasta haravanvarteen hankitut työhanskat ovat olleet käytössä haravoinnin lisäksi jo puutyökurssilla. ja ne sopivat erinomaisesti myös purjelaivan köysien kiskontaan. 

Hankin uutta kovin vähän. Pitkästä, pitkästä aikaa pidin jostain "kaupan" tuotteesta, joka ei siis ole antiikkiliikkeestä eikä kenenkään itsetekemä ja ostin kaksi Pentikin tyynyä. Minua ärsytti raitojen huono kohdistus vetoketjujen molemmin puolin, mutta sisätyynyt ovat jämäkät ja tyynynpäällisten värit heleät. Vaalea sisustuksen perusväritys saa saadakin väripilkkuja kodikkaista tekstiileistä.

 

Massatuotteiden kanssa eläminen osoittautui kuitenkin minulle yllättävän haasteelliseksi, ja omannäköiset tyynyistä oli tehtävä sitten edes pienin huovutetuin sydämin :

 

Muita viimeaikaisia kodin ilmeeseen vaikuttaneita ideoita ovat olleet vanhan kenkätelineen ottaminen uusiokäyttöön keittiön pöydällä ja tuoleilla aina vaelteleville lehdille.

Alahyllylle sitjoitetaan nyt kaikki lehtikeräykseen menevä luettu paperijäte ja ylemmällä olevat ovat tarkoitettuja säilytettäviksi,  -ainakin toistaiseksi. Useimmiten keittiöön kulkeutuu sellaisia lehtiä, joista jokin resepti jää polttelemaan mieleen: Pitäisi tuotakin kokeilla!

Sisustus-. ja ruokalehtiä lueskellessani rentoudun ja laiskottelen....

....ainakin yhtä paljon kuin juhannuksena! Juhannuksen hopeasavitöistä ajattelin laittaa kuvia vasta sitten niiden valmistuttua, eikös vaan?