Arki on ollut kiireistä, ja ruoka siksi simppeliä ja konstailematonta. Tästä kokeilusta tuli niin mieluinen, että syntynyt resepti täytyy itselleen kirjoittaa ylös!
 

 

Meillle 3:lle espanjalaishenkinen perunamunakas syntyi näistä raaka-aineista:

6 munaa
5 perunaa siivutettuna ja paistettuna hitaasti miedolla lämmöllä öljyssä ennalta kypsäksi
1 pieni sipuli ohuina suikaleina kuullotettuna öljyssä perunoiden kanssa

peruna-sipuliseoksen maustamiseen
suolaa
mustapippuria
ripaus valkopippuria

perunoiden ja sipulien paistamiseen öljyä

munakkaiden paistamiseen öljyä

Sekoita munien rakenne rikki, mausta ne suolalla ja laita annoskokoisille blinipannuille kerroksittain munamassaa ja peruna-sipuliseosta.
Hyydytä miedolla lämmöllä, kunnes kääntelemällä pannua ei munamassaa enää lähde pannun reunoille noroiksi, mutta kuitenkin pinnalta, keskiosastaan munakkaat eivät ole vielä täysin hyytyneet.

Lisää pinnalle hienonnettua tölkkitonnikalaa, sulatettuja pakastekatkarapuja ja kermajuustoraastetta. Anna pannujen olla 225-asteisessa uunissa muutama minuutti kunnes pintakin on hyytynyt ja juustoraaste saanut kauniin värin. Silppua valmiiden annosten pinnalle ruohosipulia saksilla ja tarjoa salaatin kera.

Maukasta ja edullista!