Aineksina tähän uusimpaan saippuaan oli limenkuuoriraastetta ja sitruuna-verbena-tuoksuöljyä, muuten resepti oli Saaran kirjan kookos-limesaippuan resepti ilman kookosta. Ainekset ja osaamattomuus olisivat riitäneet kuitenkin katastrofielokuvaan: massa jätettynä geeliytymään kuohui kuin kuuma laava konsanaan yli muotin reunojen kaikkialle muottia suojaavan pyyhkeen poimuihin. Useiden minuuttien jälkeen vasta hahmotin, että muotti ei ollut mistään hajonnut eikä vuotanut, vaan massa oli tullut yli laidan. Kantaessani kuumaa purkkia jollekin työtasolle siivottavaksi sain massaa tiputettua tietenkin myös kylpyhuoneen lattialle.

Usein saippuaharrastajat tuntuvat nimeävän saippuansa tuotenimillä. Minulle sellainen, varsinkaan englanninkielisten nimien käyttö omista saippuoistani, ei ainakaan vielä tunnu luontevalta. Tämä on kuitenkin ilman muuta nimettävä muistoksi tapahtuneesta Katastrofisaippuaksi.

1863937.jpg


Massan epätasainen väri johtuu siitä, että olen haalinut jo osittain jähmettynyttä massaa muottiin kaikkialta,  lattialta, pyyhkeen poimuista, muotin reunoilta ja käsistäni. Sain kuitenkin pelastettua viisi saippuaa talteen. Pitää suhtautua positiivisesti ja yrittää ymmärtää, mitä tapahtui. Lämpötila sitten varmaan oli liian korkea, sillä laitoin pyyhekääröni saunan keskilauteelle. Sauna ei tietenkään ollut päällä, mutta siellä "kylmilläänkin" on varmaan 40-asteinen lämpö. Aineksissa ei minun ymmärrykseni mukaan pitänyt olla mitään ylikuumenemisvaaraa aiheuttavaa, sillä jos mehuissa luonnostaan sokeria onkin, oli tässä limemehua vain 20 g. Epäonnistumiset useimmiten tuntuvat haastavan minut: tätä on pakko yrittää uudelleen ;).