Ilman erityisvalmisteluja ja siivouspaineita oli kiva kutsua anoppia ja appea kahville illalla, sillä olin tehnyt eilen juustokakkua. Pöytään päätyivät lämmitettäviksi loput pizzaviipaleet...

....ja eilisen Nasi Gorengin tähteet muuntautuivat maukkaaksi salaatiksi.Tämä nimenomainen Nasi Gorengin ohje löytyi "Wok-ruokien parhaat"-kirjasta, joskin muuntelimme reseptiä korvaamalla osan currystä korianterilla, lisäämällä paahdettua sipulia ja suikaleina wokattuja porkkanan, paprikan ja purjon paloja sekä käyttämällä vähän reilummin soijaa ja katkarapuja. Nam! Kun kasvikset ja lihan suikaloi etukäteen, valmistuu ruoka todella nopeasti riisin kypsenemisajassa.

Juustokakusta tuli tosi hyvää ja aivan erityisen mehevää. Sen resepti muotoutui Glorian Ruoka& Viini-lehden New York Cheesecakesta, jonka kuorrutuksen jätin pois kokonaan, creme fraichen korvasin 2 dl:lla kermaa, 1 rkl:lla Maizenaa ja 2 rkl:lla sitruunamehua. Pohjan peitin 150 grammalla kotitekoista Lemon Curdia ennen juustotäytteen valutusta pohjalle. Paistoin kakkua 45 minuuttia 175 asteessa koko ajan leivinpaperilla peitettynä uunin alaosassa, sammutin virran uunista ja annoin kakun jäädä tunniksi uuniin jälkilämpöön niin, että joku lusikanvarsi piti uuninluukkua vähän raollaan. Uunista ottamisen jälkeen kakku sai jäähtyä hyvän aikaa huoneenlämmössä ennen kuin siirsin sen yöksi kylmään, sillä olen jostain vanhasta Valion Hovi-kakun ohjeesta lukenut juustokakun repeävän tai halkeavan helposti, ellei jäähdytys tapahdu todella hitaasti.

Sokereille löytyi kivat astiat 15 vuotta vanhoista Tiimarin tuikkukupeista, jotka olivat jo käytännössä unohtuneet!

Ruokateemaan liittyen hehkutan lempisiideriäni, Kopparbergin alkoholitonta luomusiideriä. Se on uusi saunajuomani, ja meni valitettavan kauan ensimaistiaisista ennen kuin sitä alkoi löytyä lähimmän K-Supermarkettimme valikoimasta. Kerran jo luulin löytäneeni, ja ostin vahingossa jotain muuta alkoholitonta omenasiideriä, en tätä luomua. Upea, helmeilevä, todella omenainen maku!