Alkuviikko meni sohvalla sairastaessa. Uutta sohvaa tuli siis testattua useita tunteja päivässä.

Ensin hyvästit vanhalle:  Tällainen hyvin palvellut Pohjanmaan Kalusteen sohvavanhus lähti nyt pois. Se oli hankittu muistaakseni vuonna 1995. Mikä teidän mielestänne  muuten on sohvan elinikä? Pintanahka oli kulunut jo epäsiistiksi ja osittain puhki, mutta muuten tämä oli vielä todella mukava istua ja säilyttänyt muotonsa kaikin puolin. Omantunnontuskiin en ajautunut kovin syvälle, - ehkä tämä olisi palvellut vielä joitain vuosia, mutta toivoimme uuden sohvan ratkaisevan vierasmajoitusongelmamme.


Uusi vuodekulmasohva löytyi Keravalta Finsoffilta. Ratkaisu tuntui omiin arvoihin sopien kestävälle ja pitkäikäiselle, sillä tämän sohvan saa tulevaisuudessa myöhemmin verhoiltua täysin uudelleen, se noudetaan kotoa ja palautetaan uusilla verhoilukankailla 40 % hintaan hankintahinnastaan. 10 -15 vuoden kuluttua sama sohva toivottavasti saa siten vielä uuden elämän.  Sohvalle mahtuvat vieraat ja oma perhe ja tarvittaessa kolme ihmistä nukkumaankin, eli vaikka pieni perhe. Tässä näkymä peräseinälle: 

Tässä näkymä olohuoneen ikkunoiden suuntaan: 

Sohva on tarkoituksella hyvin neutraali verhoilultaan, ja tyynyillä siihen saa sitten vaihdettua tunnelmaa ja tehtyä siitä kotoisan löhöilypaikan.

Alex ilmoitti jo tarhassa, että  h ä n  on saanut uuden sohvan. Sille se hetkittäin vaikuttaa :).Tässä vain toinen sänkypaloista on avattuna löhöilyyn. Alexin ja kuvaajan välistä voi vielä avata toisen samanlaisen vuoteen.

Kaikki ylimääräiset tyynyt talosta löysivät nyt paikkansa!