Yhteishyvän Ruokalehdestä 02/03 löytyi tämän lauantain supervähällä vaivalla valmistuva ruoka, kun jääkaapista pitää avattu ja vajaaa 500 gramman tomaattimurskapakkaus saada kulumaan pois. Ruoka on todella edullinen, eli sopii hyvin tälle viikonlopulle huomisen aterian vastapainoksi ;), sillä siihen piti ostaa calvadostakin.

Tomaatti-juustokeitto (4 annosta)

1 sipuli
5 valkosipulinkynttä (minä kyllä meinaan laittaa 3)
2 rkl öljyä
4 viipaletta vehnäleipää (laitoin 3 viipaletta täysjyväpaahtista)
1 tlk tomaattimurskaa (siis oletettavasti 400 g)
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
2 tl sokeria (tätäkään ehkä en laita aivan näin paljon)
100 g tuorejuusto (meillä Creme Bonjour - Italian yrtit)
2 tl meiramia (basilikaa) tai 1/2 dl tuoretta

Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Hauduta öljyssä. Paloittele leivät pieniksi paloiksi. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuuti, leipäpalat ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä puoli tuntia.

LIsää juusto ja yrtti. Kuumenna keitto, älä enää keitä. Tarjoile.

Toasteja tehdään grillissä, ja väliin saa laittaa halutessaan Juustoportin Vuohen gruyereä ja/tai pippurikinkkua.

Pojat lähtivät pulkan kanssa ulos, ja minä taidan ehtiä sillä välin tehdä Mumman eilisen syntymäpäivän muistoksi Arabialaisen maustekakun uuniin Mumman käsialalla kirjoitetulta ruutupaperilta. Kaneelia on ollut yhtenä kakun mausteista, - kirjoittivatkohan kaikki silloin sen noin ?