Koti ei varmaan koskaan voisi olla liian suuri. Säilytystilaa askartelutarvikkeille, kankaille, langoille, - ja Brio-junaradan osille tarvittaisiin kipeästi-, ja ehkä niitä vaatteitakin olisi hyvä mahtua johonkin kaappiin.


Avotakkaa 01/2008 lienee turha säilyttää kahden reseptin takia ? Menköön.

Toimittajana artikkelissa on ollut Sanna Kekäläinen, ja hänen mukaansa rapeat pitsaleipäset voi tarjota joko alkudrinkin tai keiton kumppanina. Olemme pitkään suunnitelleet italialaista iltaa, nyt kun meillä on jäätelökonekin, ja näitä taidan koittaa!

 

Pitsaleipäset (noin 25 kpl)

15 g (1/3 pkt) hiivaa
1,5 dl vettä
3 dk vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl öljyä

Päälle
1 rkl öljyä
1 rkl kuivattua oreganoa
2 tl sormisuolaa (esimerkiksi Maldon)
(mozzarellaa)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää joukkoon vehnäjauhot, suola ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi eli noin 30 minuuttia.

Kauli taikina tasaiseksi ja ota siitä pienellä, pyöreällä muotilla, esimerkiksi espressokupilla, ympyröitä. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä, oreganoa ja suolaa. Voit halutessasi laittaa jokaiselle minipitsalle myös hieman mozzarella-juustoa.

Paista 250-asteisessa uunissa 5-9 minuuttia. Tarjoile leipäset kuumana alkudrinkin tai keiton kanssa.

 

Reilu papusoppa (4 hengelle pääruokana tai 6 hengelle alkuruokana)

8 viipaletta fileepekonia
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
1/2 purjo
1 prk (400 g) keitettyjä papuja
1 l vahvaa lihalientä
2 rkl tomaattipyreetä
50 g pientä pastaa
1 dl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa
1 rl raastettua parmesaania

Kuutioi pekoni. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat. Halkaise purjo, huuhtaise se ja viipaloi pieniksi paloiksi.

Kuullota pekonia ja valkosipulia pinnoitetulla pannulla muutama minuutti. Lisää pannulle porkkanat ja purjoviipaleet. Jatka kuullottamista muutama minuutti. Sekoita joukkoon lihaliemi ja tomaattipyree. Anna keiton porista kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes porkkanat tuntuvat napakan kypsiltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella karkeahkoksi.

Valuta pavuista neste pois. Lisää ne pastan kanssa keittoon ja jatka keittämistä, kunnes pasta on kypsää. Viimeistele keitto tuoreella persiljalla ja parmesanilla. Tarjoile hyvän maalaisleivän kanssa.