Alex on saanut elämänsä ensimmäisen kutsun ystävänsä syntymäpäiville. Tyttö on vähän vajaan vuoden vanhempi, täyttää siis neljä. Nyt joudumme linjaamaan ensimmäistä kertaa siis tällaisiin ihaniin kutsuihin vastaamista, - pärjääkö Alex jo yksin kuljetettuna juhliin, minkälaisia ja -arvoisia lahjoja haluamme antaa, miten itse aikanaan kutsumme sitten ystäviä Alexin seuraaville syntymäpäiville jne. Monenlaista pohdittavaa uudessa tilanteessa. Lahjan halusin olevan itsetehty, jotta saaja tietäisi juuri häntä ajatellun aivan erityisellä lämmöllä, mutta se ei voisi olla niin kallis tai suuritöinen, että emme muille tuleville kutsujille voisi viedä samanlaista. Ja samanlaisiahan ei kuitenkaan oikeasti voisi viedä, joten samankaltaista ennemmin hinnaltaan ja valmistukseen tarvittavalta ajalta.

Nettiystävä Daalia jossain vaiheessa muutama kuukausi sitten suunnitteli helmitöitten kokeilua ja ajatus jäi vaivaamaan, - enhän minäkään tiennyt niistä mitään. Olisiko helmikoruille oikeasti käyttöä, miten paljon erilaisia materiaaleja taas uuden kokeilun tiimoilta tulisi hankkia, mitä työvälineitä tarvittaisiin...? Tämän pienen syntymäpäivälahjan tarpeen ajattelin olevan nyt sopiva hetki kokeilla.

Helsingin Hobby Pointin valtava helmivalikoima sokaisi. Muutaman helmipussin valinta kesti varmaankin 30-40 minuuttia, sillä en osannut millään päättää, mitä helmiä haluaisin käyttää. Onneksi Alex nukkui vaikean valinnan ajan. Tästä loppujen lopuksi lähdettiin:

1479743.jpg

Ja tähän päädyttiin:

1479744.jpg

Malli oli mukaelma sekä pujottelun että käytettyjen helmien suhteen,  mutta perusidea lähtöisin näkömuistikuvasta  eräästä mallista Hobby Pointissa myydyssä kirjasessa.

Käsitöiden suhteen minun on hirveän vaikea tehdä uudelleen jotain samaa, minkä olen jo kerran tehnyt. Mallien ja kaavojen seuraaminen on yhtä vaikeaa, haluan aina toteuttaa omia ajatuksiani ja tehdä jotain, mikä on kuin tutkimusmatka johonkin uuteen ja ennenkokemattomaan. Tämän pienen ranneketjun tekeminen oli siitä mukavaa, että helmityötekniikka tuli tutuksi ja sain kokeilla jotain sellaista, missä toteutus oli omannäköiseni.