Joko teillä on tehty joulua? Joko teillä on ikkunoissa näkynyt tonttuja? Alex on ainakin nähnyt!

Joulukuun alussa olimme suunnitelleet lähtevämme pienelle matkalle Suomessa perheen kesken. Viimeisenä iltana ennen koko syksyn ajan odotettua matkaa mies mittasi kuumetta 38,5 astetta ja paleli pitkähihaisen paidan päälle puetussa fleece-puserossa ja untuvapeittonsa alla. Tätähän tämä...niin taas. Aina meille. Aargh. En tiedä, onko siihen Alexin sairastaessa niin paljon pari ensimmäistä vuotta jo osittain turtunut.  Hyvältä ratkaisulta tuntui soittaa ex tempore-puhelu kotiin Pohjanmaalle, ja kysyä, saadaanko Alexin kanssa antaa isille rauha levätä ja sairastaa ja pompata junaan.

Suunta muuttui, mutta matkalle lähdettiin sitten kaksin. Matka olikin ensimmäinen Alexin pitkä kaukoliikenteen junamatka koskaan, me yleensä reissaamme omalla autolla nämä reissut Pohjanmaan suuntaan.

Alex sai oman lipun ja viihtyi maisemia katsellen mainiosti. Puuhaa riitti myös perillä.

 

Alex teki lumitöitä kaikilla mahdollisilla välineillä...

...ja leipoi pipareita, jotka minä sain koristella. 

Matkan aikana odotetuin hetki oli päästä sairaalaan katsomaan siskoni pientä poikaa. Vauva syntyi 2 kk ennen aikojaan, ja on nyt jo noin 3 viikkoa saanut olla Seinäjoella, kotikaupungissaan vietettyään sen ensimmäisen viikkonsa TAYSissa. Vauvalle meillä oli pienen pieni tuominenkin, tuo tonttulakki vasemmalla. Ajattelin, että ei sisko kaupasta 30-senttiseen päänympärykseen tonttulakkia löydä, joten sellaisen vauva saisi tädiltään. Alex muistutti myös Nallen tarvitsevan oman tonttulakin, eli eihän tuo pikkiriikkinen keskosvauvan lakki sitten jäänyt edes pienimmäksi ompelemistani!

Olimme nähneet vauvasta jo kuvia, mutta kyllä se hetki silti jännitti. Pääsimme sairaalan eteiseen katselemaan vauvaa ikkunoiden läpi. Osastolle päästetään vauvan vanhempien lisäksi vain vanhempien vanhemmat.

Tämän ihanan kuvan laittamiseen blogiini pyysin siskoni luvan. Siinä on pieni, kiireellä maailmaan pyrkinyt vauva, ja Alex pienintä ikinä näkemäänsä ihmistä ihmettelemässä. Serkukset.  Kaksi tonttua ikkunassa <3

.