Aloittelimme viikonloppua italialaisissa tunnelmissa.  Kun tänään piti ehtiä neljään kauppaan, sai ruoka luvan valmistua vähällä vaivalla. Meidän laiskotteluruokamme on pizza valmiille lapinrieskoille.

Aivan ensimmäiseksi laitoin pizzan päälle pirskoteltavan öljyn maustumaan.

Sitten keiteltiin sorbettia varten sokeriliemi. Italialaisen jäätelökirjamme Gelati, gelati! perusohjeessa on 430 g vettä, 490 g sokeria ja 80 g glukoosisiirappia. Liemi kuumennetaan hitaasti, kunnes sokeri sulaa veteen, ja tasaiseen liuokseen lisätään glukoosi. Sitä saa esimerkiksi Bake & Partystä. Seoksen annetaan kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia, ja sitten se jäähdytetään.

 

Sorbettia varten tarvittiin sitruksista mehua 180 g, mutta käytin noin 200-220 g, eli määrän, joka tuli puristamalla kaksi isoa sitruunaa ja yksi lime.

 

Miehen lempipizza on kotitekoinen Special Opera.

 

Täytteeksi neljälle isolle lapinrieskalle laitetaan
 

2 prk tomaattipyrettä, johon on sekoitettu reilusti mustapippuria myllystä, 1/2 tl suolaa ja 2 tl kuivattua oreganoa

250 g katkarapuja

2 prk tonnikalaa

250 g kermajuustoa raasteena

2 viipaloitua buffalomozzarellaa

Snellmanin  pepperoni light - viipaleita

 

Paistoaika 250 asteen uunissa lienee 15 minuutin paikkeilla, mutta väriä kannattaa tarkkailla enemmän kuin kelloa.

Lopuksi komeus koristellaan rucolan ja basilikan lehdillä ja pinnalle pirskotellaan yrttiöljyä.

 

 

Sorbettiin käytin

600 g sokerilientä (kts valmistusohje aiemmin)

200-220 g sitruksien mehua kahdesta sitruunasta ja yhdestä limestä (ohjeessa 180 g)

220 g vettä

Ohjeesta poiketen laitoin mukaan aivan ripauksen keltaista elintarvikeväriä liuotettuna sitruunamehutilkkaan. Kaikki ainekset sekaisin ja jäätelökoneeseen!