Oikein hyvää vappua kaikille !

Vaikka viininpunaisten pikkutakkien värittämät soittokunnat Hakaniemen torilla eivät olekaan minua varten, kohotan silti malja keväälle ja juhlapäivälle, joka katkaisee hetkeksi työnteon.

1241124665_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Alexilla oli tänään tarhan naamiaiset, ja Esko-ukille ainakin täytyy esitellä pientä taikuria asusteissaan niinkuin puhelimessa sovimme.  Taikurin hattu on äidin tai mummin vanha, alunperin aivan toisenmallinen . Hattukurssilla muotoilin siitä kahdesta tukista muotin rakentaen uudelleen tuollaisen silinterintapaisen, ja eilen illalla löytyi vielä jokin kankainen lahjapaketista peräisin oleva koristenauhakin lierin reunaan ommeltavaksi. Viitta on tällä kertaa aiemmin jo ompelemani merirosvokapteenin viitta toisin päin, ja ensimmäisen viime keväänä maalaamani taikasauvan kadottua jonnekin (patjanrakoon, nojatuolin syövereihin, patterin taakse ?) jouduin eilen maalaamaan vielä uuden taikasauvankin. Kukkakauppiasta tätä lukiessa naurattaa, sillä en siis sittenkään pystynyt laittamaan mitään vanhoista, kerran jo käytetyistä naamiaisasuista Alexille päälle uudelleen.  Yritin kyllä, mutta mutta...

1241124632_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vuosia sitten ostin miehelle yhden sydämellä koristellun vanhan Arabian kahvikupin kirppikseltä vähän ennen ystävänpäivää. Minulle se kuppi tärkeämpi on, ollaan sen verran rehellisiä nyt kuitenkin ;). En tiennyt sarjan nimeä, ja kuppi oli myynnissä ilman lautasta. Ostin kuitenkin jonkun valkoisen yhtä lailla parittoman lautasen sille seuraksi, sillä en tiennyt edes, millaista lautasta pitäisi hakea. Nyt ensimmäistä kertaa löysin sarjaan kaksi lautasen kanssa myytyä kuppia lisää, ja tämä myyjä oli käyttänyt kupeista mallin nimenä Herttaa. Ehkä joskus nyt nimellä hakien vielä löydän näitä lisää! Tänään tuli kuitenkin postissa siis kahvikuppeja. Paketti oli aivan lytyssä, ja hämmästykseni suuri, kun sisältö kuitenkin oli ehjä.  Pakkauksen nähdessäni olin jo hetken epätoivoinen, se oli jäänyt paljon raskaampien pakettien alle tai tullut pudonneeksi kuljetushihnoilta. Karmea näky. Punaiset jalalliset kahvikupit kuvasin siksi, että niistäkään en tiedä mitään. Tietäisikö joku muu ? Mitään leimoja pohjissa ei ole. Alun perin tällaisia kuppeja oli minulla kolme, yksi oli sellainen appelsiininoranssi. Siitä kuitenkin olen luopunut, sen yhdisteltävyys kattaukseen oli juuri meillä huono, kun mitään muita oransseja tai keltaisia astioita ei ole olemassakaan. Punaisia astioita katan mielelläni pöytään erityisesti joulun aikaan. 

Sydämellä koristeltujen kuppien oikeanlaiset lautaset ovat pöytätasolle asetetuilla kupeilla, ja se mikä-lie-Arabian-lautanen-kumminkin tuolla ylimmällä.

1241124650_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minä otan rennosti. Nukun kaikki univelkani pois ja laitan parveketta. Nautin, ja fiilistelen ensimmäisiä kesäöitä. Pidän tarkoituksella sälekaihtimia auki nukkuessani, että tuntisin aamuvarhaisella nenälläni ne ensimmäiset auringonsäteet, ja ennen nukkumaanmenoa kuuntelen hetken lintuja ikkuna raollaan, -jokaiseen vuorokaudenaikaan siellä tuntuu laulavan jokin lintulaji.

Sydämestäni toivotan siis oikein ihanaa pitkää viikonloppua kaikille Suomessa asuville tärkeille ihmisille, ja toiselle aikavyöhykkeelle Vapun ulottumattomiin silti iloa kesän odotuksesta! Nyt se tulee...jee!