...syntyi tänään tällainen saippuakokeilu, mutta vain puolikkaalla annoskoolla:
Kookosrasva, oliiviöljy, risiiniöljy ja lipeä kuten Saara Kuhan kirjan Parannellussa oliiviöljysaippuassa. Nesteeksi kuitenkin puolikkaaseen annokseen laitoin 30 g limemehua ja 50 g vettä. Värjäsin massan lusikankärjellisellä vihreää kromioksidia ja muutamalla tipalla Sinooperin keltaista kosmetiikkaväriä. Tuoksuina oli kaksi teelusikallista eteeristä salviaöljyä ja kaksi teelusikallista sitruuna-aromista tuoksuöljyä.
Aivan viimeisenä tyhjensin massan sekaan osan teepussillisesta "vihreä tee ja minttu". Ulkonäön ja tuoksun perusteella tästä on tulossa yksi lempisaippuani. Geelivaihe onnistui loistavasti, muottina oli maitopurkki. Täytyy toivoa, että kaikki huomenna näyttää yhtä hyvälle !

Tuo puolta pienemmän massan tekeminen onnistuu todella helposti. Tänäänkin olisin tehnyt massan 500 grammasta rasvoja, mutta kun kookosrasvasta olivat viimeiset rippeet vain jäljellä, niin käytännön sanelemana oli pakko tyytyä vähempään. Samalla vaivalla tulisi toki 500 gramman massakin, mutta 250 gramman erässä on se hyvä puoli, että kaapit eivät täyty saippuasta yhtä nopeasti ja pienellä erällä voi testata jotain ilman riskiä siitä, että suuri erä massaa menisi hukkaan.

Kommentit seuraavana päivänä: Massa ei kovettunut ollenkaan. Joko limemehu neutralisoi lipeää liikaa tai nestettä oli liikaa....tämä päätyi roskikseen. Muotoilen sen optimistisesti niin, että "tätä täytyy vielä vähän kehitellä" ;).