Eilisen tuskastumisen jatkoksi aamulla Alexin kanssa yhteistyömme ei sujunut. Lähellä työskentelee kaivinkone, jota pieni mies olisi halunnut jäädä koko päiväksi ikkunan ääreen seuraamaan. Työhön lähtö viivästyi kotona läppärillä tehtyjen asioiden kestettyä kauemmin kuin odotin, Alexin kiukutellessa ja minun etsiessäni vaatteitamme. Täällähän ne jossain olivat, sekä pojan että minun! Pakko olla! Kiukusta kankeana suuntasimme matkaan.

Kun päivä toi tullessaan mahdollisuuden nauttia hyvässä seurassa kuohuviinilasillisen takkatulen lämmössä, -pienen hengähdystauon tähän arkiseen puurtamiseen-,  tuli kotiin illalla kuitenkin ihan eri Annika kuin joka täältä lähti ;). Onneksi, sitä akkaa ei olisi katsellut kukaan. Koko päivän kestäneellä auringonpaisteella oli myös osansa, samoin illalla löytyneellä ompeluajalla. Uupumukseltani en saanut tehtyä tänään kuin koekappaleen, huomiselle jää sitten mallin muokkaus. Tällaiset tuli miehen vanhasta T-paidasta:


Olin oikein ylpeä aikaansaannoksestani. Seuraavatkin leikkasin samalla kertaa kuin nämä, ja kappaleista täytyy vielä muokata ainakin pari senttiä korkeutta pois. Malli nousi tosi ylös selkään. Alex on muuten käyttänyt nyt vaatekokoa 104, mutta kun tiedän kapeapyllyiseksi enkä halunnut ensimmäisiä pikkukalsareitani heti alkaa muokkaamaan, tein koon 92 kaavalla reiluilla saumanvaroilla. Ei Alex leveyssuunnassa mihinkään ole kasvanut, samanlainen laiheliinipylly kuin 86-senttisiä vaatteita käyttäessäänkin. Mietin vain, miten kainaloihin nämä nousisivatkaan sitten oikeasti 90-senttisellä lapsella. Jos kolmansissa osaisi sitten vielä muokata jonkun muotolaskoksen tuohon haaroväliin, nämä kun näyttävät malliltaan ihan tyttöhousuilta.... Kai minä olen niitä sepaluksellisia katsellut kuitenkin niin kauan, että alushousuista täytyisi jotenkin tunnistaa, ovatko ne poikien vai tyttöjen. Mutta siis ensimmäiset tehtynä, ja tämä kaava oli aivan järkyttävän helppo. Pelkäsin etukäteen niitä sepalushalkioita ja kuvitelmia osaamiselleni liian kapeista kuminauhakujista lahkeensuissa niin paljon, etten osannut kuvitellakaan, että näin yksinkertaisilla kappaleilla voisi alushousut saada aikaan.

Huomenna ajattelin kokeilla keltaisia ja harmaita jo leikattuna odottavien sinisten lisäksi. Jos onnistuvat, enempää ei juuri nyt sitten tarvittaisikaan. Harmaisiin tulee tummansiniset resorit ja kirkkaankeltaisiin ajattelin valkoisia. Resorit ovat uusia, muuten tyhjennetään käytöstä poistettujen T-paitojen hyllyä.