Päivät tuntuvat pitkille, kun saman vuorokauden aikana ehtii tapahtua monenlaista. Tänään tapasimme ystäviä sekä kyläillen että kotona. Monipuolisesta ohjelmasta jää merkintä myös käsityöblogiin, sillä tänään vihdoin ja viimein saimme eteisen seinälle Alexin oman naulakon.

Eteisen muodonmuutos lähti tästä: Vaunuja säilytettiin nyt pukeutumispaikaksi muuttuvassa kolosessa eteisen ja olohuoneen välillä. Alexin takkia varten oltiin ripustettu S-koukku kaapinoveen sellaiselle korkeudelle, että hän ylettyi itse takkinsa koukkuun ripustamaan. Purettu pinnasänky on ollut eteisessä aivan liian kauan.


1791674.jpg

Olohuoneen puolelta kurkattuna sama välikkö näytti tältä. Tulevaa pukeutumispaikkaa silmälläpitäen olin jo tyhjentänyt lehtiä täynnä olleen rottinkikorin Alexin kengille. Kun kengille oli paikka, ne alkoivat joka päivä ohjautua oikeaan osoitteeseensa sen sijaan, että olisivat jääneet pitkin ja poikin lattialle, milloin minnekin.


1791678.jpg

Tässä naulakko seinällä:

1791681.jpg

Ja viimeisenä näkymä koko pukeutumispisteeseen. Vaunut muuttivat parvekkeelle, kenkien laittoa ja riisumista varten on pieni vanha palli, kengille rottinkikori, ja takeille ja asusteille kaikille omat paikkansa. Koreja nostellaan tarpeen mukaan Alexille lattialle ulkovarusteiden lajittelua varten ja riisuneen pojan jäljiltä korit nostetaan jälleen takaisin hyllylleen. Kaksi vuotta naulakonhankinnasta huolella haudottu suunnitelma oli viimein kypsynyt toteutusasteelle.

1791685.jpg