Joululahjasuunnitelmat on aloitettu jo kesällä. Keräsin ja kuivasin koivunlehtiä löylyvedessä haudutettavaksi tunnelman- ja tuoksuntuojaksi. Yhdessä saippuoiden kanssa näistä saa ihan mukavan lisän joululahjapakettiin sellaisille ihmisille, joilla on sauna, mutta ei talveksi vihtoja kuivattuna, - meille kaupunkilaisille!

Kun suodatinpussiin piirsi ympyrän ääriviivat ja laittoi lehdet pussiin sisään, oli helppo ommella pyöreä muoto. Lehdet kolmiuloitteisuutensa vuoksi eivät luonnostaankaan menneet suodatinpussin äärireunoille, vaan pysyivät melko hyvin ympyrän alueella itsekseen. Ommellessa niitä sitten pystyi vähän vielä työntämään keskemmälle. Vasta ompelun jälkeen leikkasin pyöreän muodon suodatinpussista irti.

2125990.jpg


Kauniissa lasipurkissa näitä päätyy jokunen myös meidän omaan saunaamme. Löylytuoksuautomaatti ;).

2126112.jpg

Pussukoita ideoitiin ja innostuttiin tekemään monella suunnalla Suomea erilaisin toteutuksin. Pyynnöstä kirjoitin koivunlehtien saatteena annettavan runon, jonka  kopioin tännekin:

Kai kesämieltäkin keräsin,
kun koivunlehtiä kuivasin
ja tein lähimetsään retken.

Tuoksu veteen kiulun kun liukeaa,
se kantaa kesästä kauniita muistoja
suoden sinulle rentoutushetken.

Jos siis sekaan veteen pussin tään
laitat, kun alat saunaa lämmittää
ja olet löylyssä silmät kiinni;

kuulet ehkä peipposen laulavan,
muistat ahomansikan makoisan
ja tiedät tulleesi ajatuksiini.

Kun aika on sauna sammuttaa,
heitä pussi kompostiin maatumaan!
Mitään turhaa tahdo en antaa.

Vaikka lahjani pieni tää häviää
pieni muisto siitäkin jäljelle jää,
joka kesään seuraavaan kantaa.

Runoa saatte käyttää muutkin tällaisen lahjan yhteydessä vapaasti, mutta en halua sitä hyödynnettävän kaupallisesti. Omaan blogiisi tekstin kopioidessasi toivon sinun mainitsevan lähteen.