Pieni mies on koristellut kuusta. Pienissä pätkissä, hetki silloin, toinen tällöin, valmistaudumme jouluun. Juuri nyt ovat kaikki terveinä.

Kuusenkoristeista isi laittoi latvatähden, minä kynttilät, ja loppu on Alexin ripustamaa. En raaskinut ottaa poiskaan, kun oksille päätyi olkipukki. Nauhat ja joitain koristeita on vielä kaivamatta kaapista. Tänä vuonna kuusi on ensimmäinen lattiakuusi moneen vuoteen, ja koristeltu kokonaan särkymättömin koristein. Kuusessa on olkikäpyjä, metallisia tähtiä ja metalliset pipariukko ja -akka, muovisia omenoita ja langasta ja kankaasta tehtyjä tonttuja. Punatulkut ripustetaan vielä jonain iltana.

Kuusen vielä ollessa koristeitaan vailla kuvasin kauneimmat lasipallonikin, jotka olen silti halunnut esille. Isoissa lasitölkeissä ne ovat suojassa pieniltä käsiltä.  Pallot on ostettu joskus 50- tai 60-luvulla ja minä olen saanut ne mummiltani.

Paketoitavaa on vain vähän, huomionosoituksemme ovat niin pieniä. Lapsia muistetaan. Läheisten paketteihin sujahtaa kynttilöitä, saippuoita....

 ja saunailtoina pikku hiljaa huovuttelemiani heijastinkukkia, joista kaikki eivät vielä ole edes valmiina ; ). Saippua oli tällä kertaa kookos-lime-saippuan reseptillä tehty, nesteenä vesi, ja tuoksuina 1 tl synteettistä sitruunaöljyä, 1 tl eteeristä rosmariiniöljyä, 2 tl eteeristä appelsiiniöljyä ja 2 tl eteeristä mandariiniöljyä kilon saippuamassassa.

Yhteiskuva niistä puolivalmiistakin piti silti saada ennen kuin ensimmäinen pikkupaketti lähti mukaan kaupunkikierroksellemme toimitettavaksi kukkakauppiaalle.

Perinteinen kinkunhaku tapahtuu aina Wanhasta Kauppahallista:
 

Tuomaan markkinolita haimme pussillisen paahdettuja manteleita, sillä en ollut koskaan sellaisia syönyt, -säästellyt yhtä reseptiä vain. Halusin tietää, kannattaisiko reseptiä kokeilla ; )! Hyviä olivat!

Liikkeiden edustoilla ihailimme upeita jäälyhtyjä. Meillä ei ollut kiire, olimme hankkimassa Alexin kanssa myös isin lahjaa kaksin. Nautiskelimme joulutunnelmasta.

Nyt on kinkku ja juustoja hankittuna, viinit pitkälti ostettuna, imelletty perunalaatikko muhi illalla uunissa pitkään. Hernepurkkeja tarttui pari mukaan perunoita ostaessa, ja lanttulaatikkoonkin on massa valmiina parvekkeella. Huomenna teemme porkkanalaatikon valmisteluita ja paistamme pikkuleipätaikinan, jonka tänään Alexin kanssa sekoittelimme pötköiksi kylmään tekeytymään. Mies lupasi käydä kalakaupassa tiistaina hakemassa vähän siianmätiä, lohta pieniksi pastramiviipaleiksi, silliä lasimestarin silliin ja silakkaa yrtti-etikkaliemeen laitettavaksi. Kalojen laittopäivä lienee sitten se tiistai. Mies sulatti eilen pakastimen sillä aikaa kun me olimme reissussa, ja nyt sinne laatioita taas sittten vähän mahtuu. Sinappi ja rosolli ovat helppotekoisia, eiköhän tästä vielä ihan joulu tule. Muistan viime vuoden hölmön tunteen vielä kuin eilisen, - viimeiseen asti töitä täysillä ja sitten yhtäkkiä on vapaata ja joulu. On vaikea virittäytyä täydestä vauhdista juhlaan.

Siltä varalta, että en enää jaksaisi tai ehtisi blogia päivitellä, toivotamme varmuuden vuok si jo nyt oikein ihanaa joulunaikaa kaikille blogiani lukeville!

Terveiset kauniista, lumisesta Helsingistä!