Taudeista selvittyämme lähdimme pienelle lomamatkalle Pohjanmaalle. Isän vaimon 50-vuotisjuhlissa oli oikein mukavaa, ja yhdistimme reissuun hotelliyöpymiset Tampereella mennen tullen. Näin reissusta tuli pieni talviloma, joka irrotti meidät arjesta,  ja akut latautuivat myös ystäviä ja läheisiä tavatessa.

Kotonalomailijalle aurinko paitsi paljastaa pölykertymät kaikkialla, myös antaa uskomattoman paljon lisäenergiaa. Keväisin minussa herää pieni sisustaja, ja innostun suunnittelemaan ja sommittelemaan... mitä milloinkin. Asetelmien ja röykkiöiden keskellä huomaan ohimennen imuroineeni pari huonetta, pyyhkineeni pölyt jostain jalkalistan päältä ja löytäneeni kaksi kadonnutta sukkaa. Voisi aikansa huonomminkin käyttää!

Yksi jo vanhempi hankinta on jäänyt esittelemättä, kun en ole pimeässä wc:ssä siitä oikein kelvollisia kuvia saanut. Teline on oikeasti rullakko puisille lankarullille, mutta meille se hankittiin nimenomaan WC-paperitelineeksi. Rullakoita on kovin monenkokoisia ja -muotoisia. Minä pidin juuri tässä yksilössä tuosta kauniista ja sirosta yläosan kaaresta.

 

 

Tuore hankinta, - josta ensi kertaa puhuessa aikalailla arvelutti miehen hyväksyntä siksi, että lupasin olla vuoteen mitään vanhaa tavaraa ostamatta-, on puinen Pegasos-aiheinen koristelista. Pegasosin tarinan voi lukea vaikka täältä. Lista tuntui kuin kuuluvan Alexin huoneeseen, sillä tähtikuvioksi muuttunut runoratsu sopii paremmin kuin mikään koristeeksi jo ennestään runolla ja tähdillä kuvioidulle seinälle. Hevosen siipien väri sopii erinomaisesti joskus hyvin suurella alennuksella ostamaani Marimekon Unikko-kuosiseen päiväpeitteeseen.

Tästä kuvasta näkee runon sijainnin sängyn yläpuolella:

Tässä lähikuva runosta:

Runo on minun pienelle Alexille kirjoittamani, joten älä kopioi sitä minnekään, kiitos!

Koristelistan kiinnitys onnistui hyvin ja huomaamattomasti. Sitä kannattelevat palapeileille tarkoitetut kourumaiset metallikannakkeet, jotka jäävät siivenkärkien alapuolelle molemmin puolin. Kun tarkoituksella ajoitin kiinnityksen hetkeen, jolloin mies ei ollut kotona, pääsin rauhassa harjoittelemaan taas jännitteen tunnistavan mittarin, vatupassin ja porakoneen käyttöä ; ). Enää en pyydä miestä näihin porailuihin ollenkaan, mikäli kyse on gyproc-seinistä ja propuista. Kivipora jää edelleen hänen käyttöönsä !