Kerroinkin aiemmin, että äiti ja mummi antoivat vanhoja huopahattujaan minulle materiaaliksi tuleviin hattutöihin. Yhteensattuma ensin vähän aiheutti päänvaivaa, kun äiti oli täältä katsellut laukkujani ja toivoi itselleen ruusulaukkua, - ja minä olin hänet yllättääkseni samaan aikaan keskustellut hattukurssin opettajan kanssa siitä, mistä voisin tehdä äidille hatun. Molempien aikaansaaminen tuntui mahdottomalle, mutta niin ne vaan valmistuivat!

1515140.jpg

Toivon hartaasti, että äiti antaa sooloiluni anteeksi. Hän toivoi mustaa hattua, kun aikeistani sitten jouduin kertomaan oletettuani, että molempia en jaksaisi tehdä vaan hän joutuisi valintatilanteeseen. Mustan hatun sijaan työstin hänen vanhan aivan eri mallisen violetinsävyisen huopahattunsa täysin uudelleen , koristelin vaaleanpunaisilla huovutetuilla ruusuilla ja lehdillä. Uskon sen värikylläisyydestä huolimatta sopivan mustan takin kanssa, varsinkin kun tuo laukku täydentää kokonaisuutta. Ja jos ei äiti näitä huoli, niin pidän ne itse ;) ! Hattua valmistaessa opin tekemään lierin taitteen kiinnistyspistot ja ripsinauhan kiinnityspistot hatun sisäpuolelle. Opettajan ohjeiden mukaan viimeistelin sen vielä ripsinauhan keskietukohtaan tehdyllä merkillä, - se oli sellainen modistien tapa merkitä hatut.

1515146.jpg


Tästä hatusta merkkinä ripsinauhassa  löytyy nyt tekijän monogrammi. Mustan hatun hylkäämiseen johti monta syytä: minulla ei ollut enää mustaa hattuhuopaa, sillä olin tehnyt kahdesta saamastani hatusta jo Alexille merirosvohatun ja toinen oli niin läpeensä tikattu, että sen hajoaminen oli suuri riski. Siksi siitä kannatti tehdä vain "joku hattu jolla ei ole niin väliä". Toinen ja tärkeämpi syy oli se, että työ ei olisi valmistunut koskaan. En kertakaikkiaan voi terapiana itselleni tehdä mitään sellaista, jonka joku odottaa olevan tietynlainen, käsitöissä pitää aina päästä säveltämään ja luomaan uutta. Mustaan hattuun en olisi keksinyt somisteita ja kurssi oli päättymässä, hattua täytyi valmistella kertojen välillä kotonakin. Ja sitten halusin tehdä setin, - ja tuo hatun väriä hyvin lähellä oleva huopuva lanka laukkuun  löytyi valmiina kotoa.

1515143.jpg

Käsityöt saavat nyt hetkeksi jäädä. Niiden parissa on mennyt viimeisen kuukauden ajalla kaikki vapaa-aika ja olen niihin jo väsynyt. Kaikella on ollut määräpäiviä ja olen pakertanut aivan liian myöhään yrittäen ehtiä ensin ennen Pohjanmaan-reissua viimeistellä vauvan peiton, sitten naamiaisvaatteet, sitten syntymäpäivälahjat ja viimeisenä kaiken, minkä hattukurssilla vain suinkin kerkisin aloittaa ennen kuin kurssi loppuisi. Viimeisen hattukurssilla kesken jääneen hatun vielä viimeistelen, mutta nyt olen vähäksi aikaa siirtymässä nauttimaan alkavasta kesästä ja etsimään estetiikkaa parvekkeen laittamisesta kesäkuntoon. Lankakukkien sijaan oikeita kukkia pitkän talven jälkeen!