Pieni omituisuuteni on saippuat. Kauniita, tuoksuvia saippuioita kulkeutuu meille kotiin matkamuistoina milloin mistäkin. Palaan muistoissani ostohetkiin, - matkoille, lomapäivien ääni- ja tuoksumaailmoihin ottaessani nämä tiettyihin tilanteisiin liittyvät saippuat aikanaan käyttöön. Madeiralta ostettua viimeistä saippuaa olen säästellyt, olkoon se sitten jonkun todella harmaan ja sateisen viikon saippua. Valitsen vessaan käsipyyhkeet ja saippuat sävy sävyyn, mies on jo tottunut....kai.

Saippuahulluus alkoi kai ystävättäreni kanssa tehdyillä matkoilla La Napoulen kylään 40 kilometrin päähän Nizzasta. Paitsi että kävimme Grassessa parfyymitehtaalla, jossa hyödynnetään vain luontaisia aromeita kukista lähipelloilta, oli oliiviöljypohjaisia saippuoita myynnissä kaikkialla.  Laventelinsininen väri, laventelin tuoksu ja tuoreet yrtit ovat siitä lähtien aina olleet läsnä elämässä muodossa tai toisessa.

Ilahduin kovin, kun löysin Soap Factoryn käsintehdyt, kotimaiset saippuat. Kävimme Alexin kanssa tutustumiskäynnillä, ja mukaan tarttui tietenkin laventelinkukin höystettyä Provence-saippuaa, Sol-appelsiinisaippuaa, Espresso ja Splash. Tuo oikealla takimmainen  Splash oli niin kauniin värinen, että kai sitä jo pelkän värin takia voi Sipooseen ajella.

1372993.jpg

Parempia kuvia ja lisätietoa saippuoista Elinan omilla sivuilla .