Meillä juhlitaan aina tammikuun lopussa, Alex on syntynyt kuun viimeinen päivä.

Tänä vuonnakin juhlia järjestettiin kahdet, aikuisten ja sukulaisten juhlat ja tarhakavereiden juhlat erikseen.

Lastenjuhlien tarjoilut:

Kinuskikissan ohjeella tehty Halloween-kakku
Satay-vartaat broilerista
Kurkku- ja porkkanatikkuja
Kirsikkatomaatteja
Alexin leipomat juustokeksit
Kaupan vadelmatäytekeksit ja aakkoskeksit

 

 

Aikuisten juhlat:

Sadonkorjuuajan hirvikeitto reseptillä, jolla osallistuin taannoin Pastanjauhantaa-blogin reseptikilpailuun
Kahvinmakuinen täytekakku
Arabialainen maustekakku
Ostettuja keksejä

Satay-vartaat broilerista ovat känemannin keittokirjasta "The essential Asian cookbook"

Käytän yksinkertaiseen annokseen yleensä 500 g rintafileitä, jotka leikkaan 3 pitkittäisuuntaiseen osaan.

Marinadi:

1 rkl hunajaa
2 tl sesamöljyä (laitan usein jopa 2 rkl)
60 ml soijakastiketta
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kurkumaa
0,5 tl chiliä

Marinadin ainekset sekoitetaan astiassa, joka ei saa olla metallia. Broileria tulee marinoida ainakin 2 tuntia, mutta usein laitan viipaleet marinadiin jo edellisenä iltana. Marinoidut broilerit paistetaan meillä pannulla ihan rypsiöljyssä, mutta toki ne voi grillatakin, mikäli siihen on mahdollisuus. Jos käytät bambutikkuja paistamisen yhteydessä, muistathan liottaa niitä vedessä riittävän kauan, etteivät syty palamaan!

Kakut olivat kotitekoisia. Marsipaaniruusut olin väkertänyt jo lähes pari viikkoa ennen juhlapäivää.

Harjoitella silti pitää vielä, aikuisten kakku oli kuiva ja lasten kostea...eipä tule tehtyä kakkuja juurikaan. Ystävän kanssa totesimme, että on se vaan hienoa, että aina voi kehittyä asioissa paremmaksi ja oppia uutta. 

Juhlapäivät olivat Alexille todella tärkeät ja hän sai paljon mieluisia lahjoja. Haluamme kiittää kaikkia osallistuneita vielä tätäkin kautta!