Vanha punainen Brio-junaradan osilla täytetty  matkalaukkuni sai seuraa kirpputorikierrokselta. Päällimmäisenä kuvassa olevaan laukkuun on nyt pakattu Duplot, joista Alex rakentelee asemia junaradan varrelle.

 

Mokkalusikoita olen etsinyt pian vuoden. Nyt espressokuppien seuraan sopivankokoiset, kauniit lusikat löytyivät kuudella eurolla mummonsa tavaroita myyneeltä kirpputorimyyjältä. Olin ikionnellinen!

Lusikoiden päät ovat kauniin koristeelliset.

Pihakirppiskierroksella löytyi täysin tarpeeton, mutta niin sympaattinen ja erikoinen metalliputeli, jossa on edelleen hammasproteesin kiinnitykseen käytettävää jauhetta. Myyjä kertoi ostaneensa sen antiikkiliikkeestä. Minulle se maksoi euron.

Lapsuuden mökkikesistä jäi paljon lämpimiä muistoja. Pienen tytön mieleen piirtyivät naapuritontin mökin Salon Allin mansikkamehu, ja alati riittävä aika. Hyttyset ja hetekat, joissa käytetyt lakanat äiti oli paikannut kauniilla applikaatiokuvilla. Mitä enemmän reikiä, sitä enemmän paikkoja ja siksi sitä mieluisampi lakana lapselle.  Pumppukaivo,  hiirenpapanat vintillä ja kasvimaan kitkemistä...Sarviksen muoviastioita ja käpylehmiä. Sillä Salon Allilla oli joskus ollut kemikaaliokin. Allia ja mökkikesiä voi unohtua muistelemaan katsellessaan näitä vanhoja, tyhjiä saippuakoteloita.

Meni pitkään, ennen kuin kellonajoista kertova kyltti löysi paikkansa. Viime viikonlopun kirpparikierroksella löytyi "VARO kaukokäynnistys"-kyltti, joka täytyi saada WC:n seinälle. Sinnehän se sitten päätyi tuo toinenkin, kaveriksi.

Viime kesän reissuilta taitaa olla vielä eräs kirjalöytö esittelemättä. Kuinka ollakaan, sekin päätyi hyllylle vessaan: Sairaanhoitajattarien oppikirja gynekologisista sairauksista 1900-luvun alusta. 


Kevät on ollut työntäyteinen. Ulkoilemaan ei olla juuri päästy, joko siihen ovat olleet esteenä aikataulut tai kylmä merituuli. Parvekkeella on vielä osa kukista istuttamatta ja ikkunat pesemättä. Kesä ei ole ihan vielä täällä, mutta valoisiin aamuihin on kuitenkin jo aivan ihana herätä!