Miten voi olla näin järkyttävän vaikeaa löytää kaavaa pienen pojan alushousuiksi ? Etsin boksereiden tai pikkukalsareiden kaavaa löytämättä kuin yhden kesäisen yöasun kaavan, johon kuuluu T-paita ja lyhytlahkeiset housut. Näissä on silti toivomani sepalushalkio. Mallissa lahkeet ovat liian pitkät ja liian leveät, mutta muokkaamalla uskoisin saavani jopa omilla taidoillani niistä alushousuja. Aargh. En minä nyt sentään mitään &%¤# ritaripukua ollut etsimässä, ja sellaisiakin löytyi helpommin.... eikö kukaan tee alusvaatteita itse sitten, vai mitä tästä pitäisi päätellä?

Olin ostamassa ihan vähän resoria vain, ja valkoista lankaa....taas tarttui palalaarista mukaan trikoota ja collegea, joista ei kukaan koskaan ehdi ommella mitään. Ja ihan normaalihinnalla Alexille sammarikankaat, sillä suututti sekin, että en ole ikinä ommellut yksiäkään housuja sepaluksella. Kai se olisi sekin aika opetella, kun en ymmärtänyt yhtään edes niitä käsitteitä, millä myyjä kuvasi minulle sepaluksen ompelun vaiheita. Katsotaanpa uudelleen se keskustelu, -vuoden päästä!

(*häpeää pohjalaisia sukujuuriaan ja sitä, ettei missään asiassa voi olla niin kertakaikkisen huono etteikö se olisi opettelemisen arvoinen*)

Kun kaupat on kierretty käsityölehtiä katsellen ja vanhat käsityölehdet selattu läpikotaisin, löytyy kuin löytyykin lahkeettomien pikkukalsareiden ohje. Ilman sepalusta, mutta riittävän hyvä. Kellon on kuitenkin niin paljon siinä vaiheessa, kun kaikki kotityöt on tehtynä ja vaatteet aamuksi tuolinkarmilla,  että ompelua täytyy yrittää joku toinen ilta. Aidosti väsynyt, tänään oli pitkä päivä. Mies poti niskaperäistä päänsärkyä ja tein enemmän kuin jaksoinkaan.