Kevään ja alkukesän kuvista on mukava muistella Alexin elämän tärkeimpiä tapahtumia. Lauri-serkun ristiäisiä vietettin helmikuussa. Silloin Alexilla oli kyynärvarsi murtunut, mutta pienen serkun pitäminen sylissä onnistui sohvalla.

Kun äiti oli kiinnostunut kevään ensimmäisistä krookuksista ja scilloista, löysi Alex ötököitä ja sammakonkutua. Ojanreunan mutalätäköissä saatiin lenkkarit pesukuntoon aivan kuten pieniltä pojilta sopii odottaakin.

 

Huhtikuussa oltiin Suomenlinnan kuivatelakalla tärkeissä laivankunnostushommissa.

 

Tarhan vappunaamiaisissa Alex oli tänä vuonna kokki. Suuri kauha pysyi liikkeessä kaiken aikaa!

Toukokuussa käytiin kerran harjoittelemassa polkupyöräilyä ilman apupyöriä. Sen jälkeen pyöräiltiin taas apupyörillä, sillä niiden irrottelu ei ollut kovin nopea toimenpide. Ensimmäisen harjoituskerran jälkeen apupyöriä kuitenkin nostettiin vähän ylemmäs. Kesäkuussa tehtiin toinen harjoitusreissu, ja silloin Alex osasi uuden taidon saman tien. Ihan vähän kerittiin jo harjoitella pysähtymistäkin. Nyt pyörä jätetiin parvekkeelle ilman apupyöriä ja tarhamatkat on kuljettu jalkaisin. Kääntymiset, pysähtymiset ja liikkeellelähdöt ovat seuraavan reissun aiheina, eteenpäin ajo jo sujuu. Meillä ei oikein tarhamatkoja voi käyttää harjoitteluun, sillä asumme korkealla mäellä ja täältä ei voi lasta laskea tulemaan alas ennen kuin taito on todella hallussa. Siksi käymme harjoittelemassa turvallisemmilla alueilla.

Toukokuun lopussa Alexilla oli viimeiset tarhan kevätjuhlat. Iso poika lähtee syksyllä eskariin. Alex on omassa ryhmässään ainoa eskariinlähtijä eli ainoa kuusivuotias. Hän sai kevätjuhlissa ruusun ja ihianan kansion, jonne on kerätty tarinoita ja kuvia hänen tarhavuosiltaan. Juhlan ohjelmanumerot oli sovitettu viidakkoteemaan, siksi Alex vastaanottaa ruusun intiaaniasussa

.  

Kesäkuun alussa kävimme juhlimassa Alexin serkun peruskoulun päättäjäisiä.

Mummi oli leiponut ihania mansikkaleivoksia!

Kuvassa näkyvä Alfred-nalle on vieraillut jokaisen lapsen kotona vuorollaan, ja nallen mukana kulkeneeseen vihkoon on kirjoitettu tarinoita siitä, mitä Alfred on kenenkin luona tehnyt. Juuri ennen lomien alkua tarhassa tuli viimein Alexin vuoro. Meillä vietetyn viikonlopun aikana Alfred pääsi kylään mummilaan ja sai Alexin ja isin laittamaa ruokaa. Tässä kuvassa Alex esittelee Alfredille kasveja, joita olemme istuttaneet ja hoitaneet kivikkopuutarhassa, jonka perustimme lähelle kotitalojamme kaikkien iloksi.

Vain vähän ennen juhannusta Alex kävi ensimmäisen kerran parturissa. Hiukset on leikattu tähän asti kotona. Kesätukassa on kiva olla!