Viimeinen viikko meni vähän sumussa. Jokaisella elämän osa-alueella tapahtui paljon, yhtä aikaa. Jossain vaiheessa tämän viikon aikana joko minä itse tai sitten Alex on piilottanut myös kameran akun ;) . Siksi täytyy kirjoittaa itselleen muistiin merkinnät syntyneistä saippuoista, sillä omasta blogistani yleensä lunttaan, milloin ne ovat käyttökunnossa ja maaginen kuukausi on kulunut.

Nyt kypsymässä on uudelleentyöstetty Mineral Waters Spa-saippua, Fig & Brown Sugar -saippuaa (Anulle ainakin) ja vanilja-banaanisaippuaa. Ensimmäistä kertaa kokeilin siis soseuttaa oikeaa hedelmää mukaan massaan. Saippuan luulisi olevan todella ravitseva, sillä banaanin lisäksi samassa massassa on karitevoitakin.  Ulkonäkö on vähän tylsä, sellainen tasainen ruskea. Viimeinen valmistunut saippua on ystäville suunniteltu sydänsaippua. Kaikissa kolmessa viimeksimainitussa oli mansikkasaippuan resepti pohjana. Kuvia saatte sitten joskus, kunhan uupumukseltani jaksan kääntää kämpän ylösalaisin ja etsiä sen kadonneen akun.

Alexilla on tarhassa valokuvaus huomenna. Toivottavasti kuvat tänä vuonna onnistuisivat. Sama liike, Kuvaverkko, organisoi kuvauksen kuin viime vuonnakin. Viime vuonna Alexille oli tehty jakaus (mitä hänellä ei koskaan ole muulloin, eli kuvan poika ei näyttänyt Alexilta itseltään), rajaus oli aivan pielessä (siis sellainen paljon tyhjää ympärillä ja pää puoleenväliin kuvan korkeutta) eikä Alex katsonut edes kameraan. Olen skeptinen, sillä moni muukin vanhempi oli tyytymätön. En koskaan saanut omaan reklamaatiooni mitään vastausta, joten toivon hartaasti, että ottivat palautteesta edes opikseen. Meillä kuvia odotettiin todella paljon lahjaksi kummeille ja isovanhemmille, ja raivon partaalla kyyneleet silmissä ängin kaikki takaisin palautuskuoreen. Ammattivalokuvaajien luulisi pystyvän parempaan.

Kuopion kummin tulo tänne peruuntui sairastumisen vuoksi. Toivon ja laitan käsiä ristiin pyytäen  toipumista. Paha olla, moni läheinen on sairas jollain tavalla juuri nyt.

Omat ajatukset pyörivät paljon mahdollisessa taantumassa. Itse harkitsen ostokseni tarkkaan, meinaan irtisanoa pari lehtitilausta ja miettiä Alexin lapsivakuutuksen irtisanomista nyt, kun vakuutuskulujen ja lääkekulujen suhde on kääntynyt. Autolainaa maksan pois suunniteltua enemmän, kun siihen kerran on mahdollisuus. Ruokkiiko tällainen varovaisuus taantuman tuloa ? Ihmiset heittäytyvät ylivarovaisiksi eivätkä osta eivätkä kuluta, -miten paljon varautumalla taantumaan siis varmistetaan taantuman tulevan ?
Silti, eipä tulisi mieleenkään verhoiluttaa olohuoneen kulunutta ja Alexin repimää nojatuolia nyt. Kaikki tuollaiset ärsytyksetkin saavat uudet mittasuhteet. Senkin muutaman sata euroa pidän mieluummin tilillä, pahan päivän varalle. Lounasseteleitäkin voisi laittaa muutaman sukanvarteen. Mistä sen tietää, koska niitä tarvitaan o i k e a s t i.