Olen totaalisen rakastunut tähän pieneen perhoseen:

1241717932_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Löysin perhosen Wanilla Rosesta vähän aikaa sitten. Se on peräisin vanhasta rosettiraudasta. Meidän kotitilamme maitotonkka toimii parvekkeella tyhjien saviruukkujen säilytyspaikkana.

Perhosta päiväkausia parvekkeella ihailtuani päätin tässä postauksessa esitellä muutaman muunkin minulle rakkaan esineen. Ei, en ole materialisti, ainoastaan rakastan tavaraa :) :) :).

Miehen rakkauden merkkinä minua kohtaan muistan usein mainita jo toimintansa lopettaneesta Wanhat Konstit- liikkeestä hankkimani Gustavsbergin pesuvadin ja metallisen pesutelineen. Siis että hän antoi minun ostaa jotain niin tarpeetonta ja niin kallista ! Tuo uhrautuvuus kertoi minulle enemmän kuin tuhat lirkutussanaa. Hän tiesi minun tulevan siitä valtavan onnelliseksi. Pesuteline on saanut paikkansa keittiössä, milloin kukkapylväänä ja milloin leipäkorina. Nämä kaksi kuvaa ovat aikanaan Wanhat Konstit-liikkeen sivuilta tallettamiani, eivät minun ottamiani.

1241718133_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1241718870_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viimeinen esine, suhteellisen tuore hankinta sekin, liittyy säilytysratkaisuprojektiini. Kylpyhuoneessamme on kapea, korkea standardikaappi, joka on tarkoitettu siivousvälineille. Kaappi on aivan kamalalla vajaakäytöllä, sillä hyllyt on mitoitettu niin, että kaappiin mahtuu imuri pystyyn. Kaapin yläosassa sisällä on pieni lääkekaappi. Tavoitetilani on saada korkea kaappi ennemmin tai myöhemmin täyteen Elfa-koreja. Siksi etsin aikani lääkkeiden säilytykseen toista ratkaisua. Tällaisen vanhan puisen lääkelaukun löysin:

1241641507_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laukku oli niin kaunis, että se sai jäädä näkyviin hyllytasolle. Voiteet sijoitin WC:n peilikaappiin, kaikki muu melkein puiseen laukkuun mahtuikin. Alexin astmalääkkeet ovat aina olleet muualla ja Nebunette maskeineen viekin tilaa aika paljon.  Sen on oltava aina käsillä, joten vekotin päätyi olohuoneen lasivitriiniin; ei kuitenkaan esteettisen olemuksensa vuoksi.

Tämä hyväntuulinen viesti tänään sai positiivista perusvirettään kolmesta asiasta:

  • lenkkeily jatkuu edelleen, tänään poljin Alex kyydissäni pyörälenkin
  • veneen vuokraaminen tämänkin vuoden kesälomalle vahvistui tänään. Mies oli välittömästi netissä tekemässä reittisuunnitelmia, ja minä olen lähestulkoon pakannut ;). Alexille mennään ostamaan uudet pelastusliivit ensi tilassa, viime kesä painorajojen puolesta pärjättiin vielä vanhoilla.
  • työpäivää vähän kotiin jatkettuani sain tehtyä rästihommia, jotka ovat painaneet kauan. Nyt huomenna voin esitellä aikaansaannokseni.
  • tapasimme tänään lounastreffeillä Maijan <3 kanssa isommalla porukalla. Välittömästi käynnistyi jo seuraavan tapaamisen suunnittelu. Terassille tai piknikille ?
  • huomenna on jo perjantai!

Äh, näytän olevan huono laskemaan. Onko sen niin väliä, hyviä syitä iloiseen mieleen kaikki!

Suhtaudun himpun skeptisesti siihen, jaksavatko miespuoliset ystäväni lukea jaarituksiani sisustuksesta. Minä kun piperrän ja nysvään yksityiskohtien kanssa, eivätkä jutut hengi mitään kunnon äijämeininkiä. Miehille erikoisesti omistettuna siksi vielä kylmäsavuporokeiton resepti, -hurmatkaa tällä joskus ne muusanne. Keitto on oma muunnokseni ET-lehdessä julkaistusta Mia Jeskasen kilpailureseptistä "Ruskakeitto". Mian reseptissä oli käytetty currya, jota minä en halunnut sotkea peittämään kylmäsavuporon ja vuohenjuuston hienosti yhteen sointuvia aromeita, ja toisaalta siinä ei ollut perunaa tai purjoa, joita minä keittoruokiin usein tarvitsen. Nämä isoimmat muutokset. Lisäsin poron määrää, jätin keltasipulin pois...mitäköhän vielä. Innoittava resepti on silti mielestäni reilua mainita, siitähän kehittely lähti.


Kylmäsavuporokeitto Annikan tapaan

300 g porkkanaa suikaleina
200 g lanttua suikaleina
100 g purjoa renkaina
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
450 g perunaa suikaleina
200 g kylmäsavuporoa pieneksi hienonnettuna
3 rkl riistafondia
2 l vettä
0,5 tl mustapippuria
tarvittaessa suolaa
150 g pehmeää Chavroux-vuohenjuustoa
1 dl kermaa

runsaasti tuoretta persiljaa keiton pinnalle

Suikaloi juurekset ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljyä kattilassa ja kuumenna muut kasvikset paitsi peruna. Sekoittele vähän aikaa, kunnes kasvikset vähän pehmenevät. Lisää vesi, mustapippuri ja fondi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunasuikaleet ja kylmäsavuporo ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä. Viimeisenä lisää kerma ja vuohenjuusto nokareina. Hauduta vielä, kunnes juusto on liuennut keittoon. Tarkista suola ja lisää valmiin keiton pinnalle runsaasti silputtua tuoretta persiljaa.

 

1241721176_img-d41d8cd98f00b204e9800998e