Arki voi olla yllättävän harmaata. Eilisen ystävien läsnäolon ja iloisen puheensorinan ajattelu saivat kuitenkin arkisen tiskausrupeaman tuntumaan ylelliselle. Näillä vähän paremmilla haarukoilla ja veitsillä katettuna söimme yhdessä eilisen ateriamme.

Koivunlehdet ja herkän keltaiset tulppaanit valavat uskoa elämään. Kevät tulee kuitenkin vielä varmasti, vaikka juuri tänään pyryttää lunta. Huhtikuu on alkamassa, enkä ole nähnyt yhtään leskenlehteä tai krookusta, - lumikerros vain kasvaa.

Herkät kevään sävyt kiinnittävät huomion ja saavat avonaisen tiskikoneen tai likaiset ikkunat unohtumaan. Vaki siivilöityy kuitenkin vielä ikkunoiden läpi ;).

 

Harmautta ei tarvitse pelätä. Harmaatkin jaksot kuuluvat elämään.

 

Valonsäteet tunnelin päässä lohduttavat ja auttavat sietämään harmautta.

Harmaaltakin joskus tuntuvat asiat ovatkin yhtäkkiä ihanan turvallisia, jotain pysyvää ja siksi niin hyvää,  ja rutiinit vievät liian rankkojen jaksojen yli.

 

Harmaakin siis voi olla kaunista. Olen aiemminkin jo  paljastanut näitä pakkomielteitäni kuten samansävyisten wc:n saippuoiden ja käsipyyhkeiden käyttämisen.  Harmaasävyiset pyyhkeet saavat seurakseen tuoreimmat saippuapalat. Saippua oli perus-rypsiöljy-saippuaa Saara Kuhan kamomillasaippuan reseptistä kamomillaiset ainekset poistaen. Sekoitin massaan sinisten ja vihreiden  oksidien lisäksi myös vihreää savea ja yllätyin harmaasta lopputuloksesta. Pyyhkeen tummanharmaa kapea raita on täsmälleen samansävyinen. Saippuassa on tuoksuna Pienen Tuoksukaupan Merisuola-tuoksuöljyä ja eteeristä piparminttuöljyä. Maskuliininen ulkonäkö ja raikas, neutraali tuoksu kelpasivat miehelleni, niinpä pikkuveljelleni täytyy muistaa säästää myös palanen.