Alex oli aamulla kovin huonovointinen. Jäin hänen kanssaan kotiin, sillä poika oli aivan sen näköinen kuin oksentaisi hetkellä millä hyvänsä, ei saanut oikein syötyä ja kakkakin oli löysähköä. Vatsaoireiden lisäksi hän valitti hoitopaikan huonoa hajua ;). Puolikkaan puolesta sämpylästä syötyään ja maitohappobakteerikapselin nautittuaan Alex alkoi vaikuttaa pirteämmälle eikä enää istunut lattialla sykkyrällä. Sellaisia "äiti, minä oksennan aivan kohta"-ilmeitä nousi kasvoille entistä harvemmin, ja myöhään iltapäivällä hän jo halusi itse välipalaa. Taisimme selvitä säikähdyksellä.

Kerkisin nyt sitten kuvata valoisalla nämä tähän asti syntyneet heebot ja tyypit. Kiitos kaikille kannustuksesta ja myös konkreettisista neuvoista! Mikäli tämä ketään muuta atkossa auttaisi, oli kaavani 170 %:ksi suurennettu, kangas tiheää lakanakangasta, saumanvarat noin 5 mm leveitä ja sisältä tyystin huolittelemattomia, täyttöaukko suun kohdalla ja mitäs vielä...alaleuka ja yläleuka jäävätkin sitten hauskasti mutruhuuliksi täyttöaukon ompelun jäljiltä. Niin, niitä aukileikkauksia yritin kovin tehdä. En vielä aivan kamalan hyvin tiedä, pitäisikö niitä olla sekä ulko- että sisäkaarteissa ja mikä merkitys nyt oli sitten I:n ja V:n leikkaamisella suhteessa siihen, että kaikki olisivat I:n muotoisia, mutta nyt onnistuin paljon paremmin. 

 

 

Yhdessä koetut vaikeudet saivat minut kiintymään kovin näihin otuksiin. Alex on jo kokeillut mikrossa lämmitettyä riisipussia aivan yhtä innoissaan kuin pakastimessa jäähdytettyä sammakkoakin. On sitä pään päällä pidellen suoritettua kävelyäkin kokeiltu. Kolme tummaa ja yksi vaaleanvihreä sammakko on jo hyvä alku, eiköhän niitä kuusi synny perjantaiksi lasten leikkeihin.


Otukset ovat kaikki keskenään eri värisiä, jotta lapset tunnistaisivat ne helposti kisaillessa.

 

 

Silminä on huovuttamiani  herneitä Alexin keittiöstä, ja poika tietenkin tunnisti ne heti vaatien niitä pois sammakoilta. Ei auttanut kuin luvata tehdä leikkikeittiöön lisää ;): Ajattelin, että lankapalleroiset eivät ainakaan sattuisi sormille sammakoita heiteltäessä niinkuin ehkä kovat napit voisivat sattua.

Kankaina olen käyttänyt kaikenlaisia kotoa löytyneitä paloja. Kiva tilkkujen hävitystyö!