...nimittäin tämän ruokaa koskevan osion päivitystahdista ;). Osoittautui haasteelliseksi ylläpidettäväksi tuo ruokalista, joitain muutoksia matkan varrella aina tulee. Nyt kuitenkin kirjaan jälleen suunnitelmia ylös, kun arkiruokailuun siirrytään loman vapaamman syömisen jälkeen. Vapaus koski ruoka-aikoja, ruokalistan suunnittelua ja herkkuja, - ihan kaikkea!

Viikon 32 ruokalista:

Maanantai  
Jauheliharisotto, sellainen kaapintyhjennyspäivä

Tiistai        
Pinaattiletut, puolukkahillo...taas! Tuotahan meillä oli 6 viikkoa sittenkin! (kasvisruoka)

Keskiviikko
Kevyt-Auralla höystetyt juurespihvit (kasvisruoka) 1)
Kaalisuikale-puolukka-ananassalaatti 2)
               
Torstai
Jauhelihakastike, keitetyt perunat
Marinoiduilla sipuleilla, paprikalla ja Emmentalilla höystetty salaatti 3)
Salviapunajuuret

Perjantai
Jääkaapintyhjennystä, itse söin kaalisalaattia ja juurespihvejä.

Lauantai
Alexin serkun synttäreillä suolaisia piiraita, kotona hedelmäsalaattia ja ähky olo ;)

Sunnuntai
Lohifilee ruismuru-yrttikuorrutuksella, keitetyt perunat, keitetty kukkakaali
Kurkku, tomaatti

1) Kevyt-Auraa ostin kokeilumielessä. Sellaisenaan en siitä pitänyt, kumimainen rakenne osoittautui vielä paljon oletettua sitkeämmäksi, kun juustoa ei meinannut saada tasaiseksi tahnaksi haarukalla ollenkaan, eikä se minun mielestäni maistunut Auralle. Aurassa oleellinen osa makuelämystä on se rasvainen suutuntuma, - juuri sellainen kielelle liukeneminen. Makukin oli miedompi.
Juusto kuitenkin soveltui erinomaisesti kehittämääni kasvispihvireseptiin.

2) Laitoin noin 400 g kaalisuikaletta, 100 g kohmeisia pakastepuolukoita, 1 pienen purkin pieniä ananaspaloja valutettuna, 10,5 tl sokeria, ripauksen suolaa. Kaalisuikaletta kannattaa ja puolukoitakin voi nuijia esim.  perunanuijalla, jotta kaali mehustuu.

3) Marinoituun salaattiin suikaloin 50 g purjoa ohuiksi, ohuiksi suikaleiksi, 100 g punaista paprikaa ja 50 punasipulia. Marinadiin laitoin 1 rkl oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, 1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa, 0,5 rkl juoksevaa hunajaa. Käytin kasviksia ja marinadia mikrossa täydellä teholla noin 1-1,5 min. Tarkoitus on saada terävin kirpeys taittumaan ja rakennetta hiukan pehmeämmäksi, mutta ei kypsentää  suikaleita läpikypsiksi. Tämä kasvis-marinadiseos jätetään yöksi jääkaappiin, ja tarjoilupäivänä revitään sekaan salaatti ja lisätään 100 g Emmental-raastetta. Salaatin osana voi myös käyttää kaalisuikaletta jonka voi raakana ilman mikrokypsennystä laittaa mukaan yöksi noiden marinoitujen kasvisten sekaan maustumaan, mutta meillä kaalia oli jo keskiviikkona. Tuore salaatti ja juusto kuitenkin lisätään vasta ennen tarjoilua.

Juurespihvit näyttivät tältä:

1807533.jpg