Alex alkoi eilenillalla oksentaa.  Kanavatyöllä päällystetty jalkarahi, jolla hän silloin loikoili, ja kaikki vaatteet olivat oksennuksessa. Suuniteltu saunailta vaihtui pyykkäämiseen ja läsnäoloon, pieni poika oli aivan voimaton ja meni yöunille ennen kahdeksaa.. Kone pyöritti pyykit, rahia yritin hangata suihkussa saippualla kerta toisensa jälkeen.  Pojan vieressä lattialla, mahdollisimman helposti pestävien  pyyhkeiden päällä patjalla nukuttu yö jäi lyhyeksi. Potilas pyöri ja kääntelehti, ja nukkuvankin pojan kasvoista näki, ettei pienellä ollut hyvä olla. Aamuneljältä Alex heräsi: "Mamma, jag är hungrig!". Miten iloiseksi tulinkaan, eihän hän illalla jaksanut juuri jutellakaan, ja tuo ilmoitus tuli todella tomerasti! Sovittiin, että otetaan tilkka juotavaa ja syödään sitten aamulla, sillä vielä oli yö. Se kelpasi Alexille. Juotava pysyi sisällä, ja aamulla juodut mehutilkat myös. Sitten otimme jo jogurttia, ja energiataso vain koheni: pian tuttu kälätys oli käynnissä jälleen taukoamatta ; ). Isi sai parhaan lahjansa, poika oli tervehtymässä. Onnea miehelleni, Esko-ukille eli isälleni, paapalle ja Seppo-ukille oikein kovasti!

 

 

Ompelupaikan ollessa mieluisa olen jo ihan siinä ja siinä hilkulla, etten voisi Oupan kysymykseen vastata jo ihan vähän, varovaisesti, pitävänikin ompelusta. Se ei enää ole pelkkää epäonnistumisen pelkoa ja langanpätkiä lattialla. Se on myös hetki omaa aikaa päivässä jotain konkreettista aikaansaaden.

 

 

Listani lyhenee:

  • naamiaispuku Alexin ensi viikon naamiaisiin, viikonloppuna ja alkuviikosta  TEHTY!
  • Alexille ruskeasävyinen collegepusero, mahdollisimman pian, toinen uusi college tulisi ihan tarpeeseen  TEHTY!
  • toppahaalarit, mahdollisimman pian jotta valmistuvat ennen lumen tuloa TEHTY!
  • talvihattu, mahdollisimman pian, jotta valmistuu toppapuvun kanssa yhtä aikaa käyttöön
  • Alexin joulujuhlavaatteet, oletettavasti joulukuun alkuun mennessä (malli riihipaidalle ja housuille löytyi tänään)
  • minulle pikkujouluihin joku vaate, oletettavasti toppi, jakku tai tunika joulukuun toiseen viikkoon mennessä
  • Alexille lisää pitkiä kalsareita, kun on sopiva hetki ja intoa TEHTY!

Kalsareista eivät kaikki pääse koskaan kuvaan: tästäkin puuttuvat yhdet mustat, yhdet uudet ovat jatkuvasti nyt jalassa.

Kaivinkonekankaan reiän päädyin parsimaan umpeen, mutta ilokseni voin kertoa, että Myllymuksuilla reklamaationi otettiin vakavasti huolimatta pitkästä ajasta ostotapahtuman ja reiän huomaamisen välillä. Olen erittäin tyytyväinen Johannan aina asiakaslähtöiseen palveluasenteeseen ja varmasti ostan heiltä kankaita jatkossakin.

Uusin tuotos ovat toppahaalarit Alexille. Ne valmistuivat tänään. Malli on yhdistelmä vanhan Suuren Käsityökerhon ja Muoti Muksujen kaavoista lisättynä omalla piirroksella yläosaksi. Ei siis mikään valmis kaava.  En ymmärrä, miten vaikea oli löytää tällaisen perusvaatteen kaavaa! Muoti  Muksun yläosa oli vain vähän vyörärön yli, ja Suuren Käsityökerhon kaava oli jotenkin niukan ja ahtaanoloinen ainakin artikkelin kuvassa.  Olkaimien osalta en halunnut myöskään tehdä kummankaanlaisia, joten nekin ovat omaa sävellystä. Muoti Muksusta en halunnut käyttää lahkeensuun halkioita, - ei näitä minkään laskettelumonojen päälle tarvitse pystyä pukemaan.

Koko on juuri toivomani. Tänä talvena reilu mutta ei ylisuuri, eli mahtunee vielä ensi talvenakin.

Olen oikein tyytyväinen, ja mallille nämä on myyty pulkkamäen housuina. Tyytyväiselle näyttää hänkin! Tässä työssä opin tekemään vuorin tikkikankaasta ja käsittelemään tikkikangasta sekä tietenkin luottamaan himpun omiin taitoihini muokata kaavaa, - sopivaa valmista kun ei löytynyt mistään. . Hupparin hupun vuoria lukuunottamatta en ole aiemmin mitään vuorittanut, ja tuo tikkikankaan kolmen kerroksen liukkaus oli kyllä aika haasteellista. Saumuroin usein tikkikankaan ennen ompelua ompelukoneella, jotta reunat olisivat pysyneet kohdakkain.  Ensi kerralla opin jälleen jotain muuta!