Äiti ja mummi antoivat kuukausi sitten siellä käydessämme minulle yhteensä kahdeksan huopahattua, aivan mieletön määrä materiaalia kaikenlaiseen hattutuotantoon! Iloitsen kasastani suunnattomasti, ja aion kartuttaa sitä kirpputoreilla kierrellen jatkossakin. Aivan ensimmäinen hattukurssilla aikaansaatu hattu valmistui eilen. Tein Alexille merirosvokapteenin kolmikolkkahatun, sillä jo aiemminkin olen hyväksi todennut tavan harjoitella uusia tekniikoita naamiaisasuihin. Olen vähän ahnehtinut raakileita aloittaen, sillä kurssikertoja on vain rajallinen määrä ja päätin yrittää ehtiä tukittaa kevään aikana Alexille kaksi hattua ja äidille yhden. Koristelut ja somisteet ehdin sitten tehdä vaikka kesällä, mikäli hatut jäävät pahasti kesken, mutta tukkeja ei kesällä enää ole käytettävissä. Siitä siis kiire aloittaa töitä ilman tietoa valmistumispäivästä.

T'ässä se historian kirjoihin jäävä ensimmäinen "oikea" huopahattu edestä:

1468802.jpg
Ja tässä yläviistosta:

1468804.jpg

Kapteenin komentelu osoittautui tietenkin mahdottomaksi ja elävän mallin päässä hatun kuvaaminen olikin jo huomattavasti haasteellisempaa ; )

1468806.jpg

Jos kuvaaminen ei tänään onnistunutkaan, olen hattuun kuitenkin tosi tyytyväinen. Lähtötilanteessa hattu oli aivan toisenmallinen. Purin siitä kaikki koristeet ja ompeleet, kastelin Emudex-liuoksessa, höyritin ja tukitin. Kaikki kolkkien muotoilu on tapahtunut ilman kaavaa tai mallia, tukki oli vain sellainen peruspölkky malliltaan. Lopuksi kuiva ja jäykistynyt hattu sai koristeekseen Tampereelta viikonloppuna ostetun kultaisen nauhan. Joskus tulevaisuudessa toteutan haaveeni sitten kokonaisesta merirosvokapteenin vaatekerrasta.