Ihan vain siksi, että aina ei kerta kaikkiaan keksi mitään ideoita ruoanlaittoon, tyhjennän kameran muistikortilta viimeaikaisia ruokakuvia toteutettujen kasvisruokien osastolta. Sitten, kun pää lyö tyhjää, voi aloittaa kierroksen alusta ; ). Me olemme sekasyöjiä, mutta suunnilleen kaksi kalapäivää ja neljä kasvisruokapäivää viikossa on vakiintunut sellaiseksi normaaliksi ruokaviikoksi.

Maissintähkiä

Tomaattikeittoa espanjalaisittain

Salaatti valkoisista pavuista

Hernesosekeitto pakasteherneistä

Juurespihvit grillattujen kasvisten kera

Nokkosia...

Nokkosia...

....ja nokkosia ;)

Stroganoff-tyyppinen kastike soijasuikaleista

Olen yrittänyt opetella uutta osa-aluetta, käyttämään villivihanneksia sen pelkän nokkosen sijaan vähän laajemminkin. Tässä wokissa oli tuoreita nuoria maitohorsman versoja, mutta en vieläkään osannut poimia niitä tarpeeksi nuorina, ja vähän puisevia olivat. Tulipa kokeiltua!

 

Kebakkoja kehittelemästäni kasvispyörykkämassasta, marinoituja valkosipuleita, ratatouillea, hillottua punasipulia, hummusta ja sherrymarinoituja herkkusieniä.

Kesäkurpitsa-fetapihvit, tsatsiki ja taboulleh-salaatti

Kesäkeittoa

Sitruuna-kikhernepastaa ja nokkospestoa

Nokkospestoa, jota emme olleetkaan ennen tätä kesää koskaan kokeilleet. Ei se tietenkään basilikalle maistu, mutta ei myöskään kovin vahvasti nokkoselle. Aivan älyttömän hyvää!

 

Tämä kuva on omistettu Katille, sillä tässä on Katin suuren raivon kohteita, jättipalsameita, lautasella Sami Tallbergin uuden Villiyrttikeittokirjan reseptillä valmistettuna sitruunankuoresta ja vuohenjuustosta tehty tahna sisällään. Annos on valtavan kaunis...

...mutta ilmeisesti en osannut näistäkään valita riittävän nuoria yksilöitä. Kirjassa neuvottiin käyttämään kukkimattomia varsia, ja kun yritin tasapainoilla varren täytettävyyden ja nuoren iän välillä valiten vain ehdottomasti kukkimattomia varsia, jäivät miehen ja pojan lautaselle kuitenkin tällaiset kuituiset muistot. Minähän söin itse laittamani ruoan reippaasti loppuun saakka ;).

Samin ohjeella kokeilin myös nokkossipsejä.

Provencelainen Soupe au Pistou on ikiaikainen suosikkimme pestonokareineen.

Kurpitsojen ilmaannuttua kauppoihin opettelin laittamaan myös kurpitsakeittoa. Tässä on kurpitsan lisäksi vähän bataattia, sipulia ja porkkanaa.

Seitan-juuresgratiini

Punajuuri-bataattilaatikkoa

Pastaa kikherneistä, punasipulista, aurinkokuivatuista tomaateista ja sitruunankuoresta tehdyn kastikkeen kera

Kasvispyttistä

 

..ja curryä, jossa oli intialaisittain maustettuna perunaa, porkkanaa, bataattia, sipulia, paprikaa ja kukkakaalia.

Falafel-pyöryköistä löysimme myös toimivan reseptin, sillä tähän asti olemme ostaneet ne kaupan pakastealtaasta. Jatkossa teemme itse.

 

Millaista kasvisruokaa teillä laitetaan ? Erityisesti lapsillekin mieluisat, miehenkin vatsan täyttävät ruokalajit kiinnostavat!