Aivan ensin kiitos Vupiille tunnustuksesta täällä. Tuli ihanan lämmin olo. Kiitos, että olit tullut ajatelleeksi minua! Kiitos myös kommenteistanne. Mannaharille en uskalla luvata täydellisen leivän reseptiä, - katsotaan sitten kun olen harjoitellut viisi vuotta! Itse olen saanut kaikkein eniten apua asiaan Jonas Eiringin vinkeistä Glorian Ruoka & Viini-lehdestä ja täältä Eiringin sivustolta. Silti minusta tuntuu, että omaan uuniin, omaan jauhoseokseen ja omaan taikinankohotuspaikkaan suhteutettuna kaikkiin ohjeisiin pitää suhtautua avoimin mielin ja vain ohjeellisina.

Meillä on ollut ylivoimaisen tuntuisia vastoinkäymisiä. Terapiaksi itselleni järjestän mahdollisuuksia mätkiä leipätaikinaa ja ommella hattuja.  Jokainen maailmalle lähtenyt hattu saa vastaanottajaa ilahduttaessaan ajatukseni hetkeksi jonnekin muualle.

Alex sai toimia mallina monessa kuvaustilanteessa, -ja montahan näitä on jo tullutkin!

 

Kaavat ovat olleet itse piirrettyjä, ja kaksiväriseen, nauhalla somistettuun farkkulieriseen en ollut vielä tyytyväinen. Se päätyy vielä purkuun ja jatkokehiteltäväksi, mutta harjoituskappalekin auttoi muokkaamaan siitä omasta visiosta entistä paremmat kaavat. Muut hatut ovat päätyneet tai päätymässä Alexin ystävien käyttöön. Nuorelle herralle itselleen täytyy varmaan myös ommella jotain, kunhan kankaat pääsevät kutistuspesusta käyttöön.