Alex täytti tammikuun lopussa kaksi vuotta. Hänen syntymäpäiviään oli tarkoitus juhlia lähisukulaisten kesken viikonloppuna ennen varsinaista päivää, mutta pieni mies oli sairas ja lääkäri kehoitti peruuttamaan juhlat keuhkokuume-epäilyn vuoksi. Uutta ajankohtaa sovitellaan siksi helmikuun loppupuolelle. Alex on sairastanut kovin paljon taas tänä talvena ja me vanhemmat olemme olleet hyvin uupuneita.

Alex puhuu paljon, oikeastaan lähes taukoamatta ollessaan hereillä. Hän puhuu molempia kotimaisia kieliä yhtä hyvin, mutta valitsee itse ehkä mieluummin ruotsin. Joitain hauskoja omia sanojaankin hän käyttää, esimerkiksi vedenkeitintä suomeksi Alex ei muista vaan vetää kaapista alahyllylle esille joko "koka kaffe" tai kun kysymme, että "mikäs se olikaan suomeksi?" on vastaus "vesiputous".

Tänään meillä oli pikkuveljeni kylässä. Häntä Alex vierasti aika lailla, ja vasta vierailun loppupuolella Alex lähti kaksin veljeni kanssa leikkimään junaradallaan. Kuitenkin alkujännityksestä huolimatta oli itku kurkussa sitten veljeni lähtiessä pois.