Jostain syystä tavakseni on tullut aloittaa viikonloppu saippuamassan valmistuksella. Osaltaan se on varmaan irtiotto arjesta, -täytyy heti töiden jälkeen päästä tekemään jotain 'omaa' päästäkseen työasioista eroon-, ja osaltaan perjantai on yleensä muulta ohjelmalta aika vapaa ilta. Kotiaskareet kun ehtii tehdä viikonloppunakin.

Tänään perjantaipullo oli Sumu-tuoksuöljypullo Pienestä tuoksukaupasta. Olen ihastunut kolmeen saippuareseptiin: mansikkasaippuaan, metsäsaippuaan ja kookos- ja limettisaippuaan. Tuntuu, että käytän useimmiten jotain näistä mainituista muunnellen, tällä kertaa sitten viimeistä. Nesteenä myös lime-mehun osuuden verran käytin vettä. Sumu-tuoksuöljyn lisäksi massaan käytin noin teelusikallisen silkkijauhetta, 2 tippaa piparminttuöljyä, 2 tippaa laventeliöljyä ja 2 tippaa salviaöljyä. Olen kiinnittänyt huomiota siihen, että eteeriset öljyt yhdessä tuoksuöljyn kanssa ovat tuottaneet minulle mieluisimmat saippuat. Eteerisistä öljyistä saa synteettisen öljyn makeutta ja äitelyyttä taittavaa tuoreutta ja raikkautta ja ilman eteeristen öljyjen käyttöä moni tuoksuöljy sellaisenaan on kuin hapoton viini. Ihan kelvollista, mutta vielä sitä viimeistä silausta ja hienosäätöä vailla.

Huomenna kuvia sitten!

Olen saanut viimeisen viikon aikana aivan ihanaa palautetta. Ystävä kirjoitti blogini olevan hänelle hyvän tuulen satama, jossa hän käy rentoutumassa. Toinen ystävä toi Alexille kirjoja ja kolmas halusi muistaa syntymäpäivääni jälkikäteen. Kun on itse ollut tosi väsynyt ja ohjelmaa on ollut aivan liikaa, ovat tuollaiset ihanat huomionosoitukset auttaneet jaksamaan. Kiitos.