Työpäivät ovat olleet kiireisiä, illoistakin on tullut aikaisin hämärtyviä. En ole ehtinyt uimaan, on ollut etsittävä Alexille uusia housuja huomista kuvausta varten, itselle nilkkurit ja kaksi paitaa syksyksi ja pesupöydän kunnostukseen liittyen tarvikkeita K-raudasta. Välillä olen ehtinyt sitä pöytää sitten hinkkaamaankin. Tuolirähjästä tuli ihan hyvä uudella verhoilukankaalla ja niittipyssyllä. Vaikeinta oli saada takaisin ahtaaseen väliin kinnittymään paikoilleen metallirungon peittävä kumihaitari selkänojan ja istuinosan välissä.

1251314529_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1251314574_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1251314635_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ilman työväenopistoakin voi oppia jotain vain tekemällä ja ystäviltä. Työkaveri vinkkasi minut sivustolle www.pintanikkarit.fi , josta löysin sekä tietoa tarvitsemistani työvälineistä että ihan työstämisen tavoista. Opin, että työkaverin puhuessa Nitromorsesta, hän tarkoittaa samasta metyleenikloridista tehtyä maalinpoistoainetta kuin minun Solmasterini. Opin myös, että metyleenikloridittomiakin on olemassa, sillä sen epäillään aiheuttavan syöpää. Teräsvillan käyttö maalinpoistoon on ollut minulle myös ihan uusi juttu, ja samoin oivalsin, miksi aiemmin maalinpoistoyritykseni ovat olleet niin työläitä. Olen levittänyt liian ohuen kerroksen sitä Solmaster- maalinpoistoainetta liian laajalle alueelle kerrallaan. Olisi pitänyt työstää pienemmissä osissa aluetta niin, että aine ei olisi päässyt kuivumaan. Uusilla opeilla se lähtee ihan helposti. Olen oppinut, että hiontaa käytetään maalinpoistoon vain silloin, kun vanha pinta vanhassa huonekalussa on selkeästi lommoinen, muuten pärjää aineilla ja teräsvillalla. On ihan voittajan olo. Ehkä minä urakastani selviän taas ja saan pesupöydän käyttöön, vaikka vanha maali tuntui olevan käsittämättömän tiukassa. Siinäkin työkaveri opetti armoa: jos pinta on tasainen, ei vanhaa maalia aina kaikkialta ole välttämätöntä poistaa aivan puulle asti pois, sillä vain minä tiedän itse, onko vanha maalikerros tallella uuden alla. Vain siinä tapauksessa, että vanha hilseilee, huonekalu on tarkoitus petsata tai jos koristeleikkaukset useista maalikerroksista menettävät tarkkoja muotojaan, on kaiken maalin poistaminen välttämätöntä. Olen kai kaivannut kuitenkin sitä hinkkausta, sillä maalia ei enää ole aiemmissa väreissä jäljellä. Pienen siistimisen jälkeen pääsen pohjamaalaamaan.

Liikkeen lopetettua toimintansa on minulla ollut tolkuttomia vierotusoireita Wanilla Rosen blogisivustosta. Lundagård tuo  lohtua. Ihastelen, harvoin ostan. Tämän päivän ihastus oli tämä hylly, joka ei montaa tuntia kerinnyt uutuuksien osiossa ollakaan, ennen kuin tuli myydyksi. Hyvä niin.  Suurin osa löytämistäni antiikkisivustoista ei ansaitse mainintaa harvan tavaran vaihtumis- tai päivitystahdin vuoksi.  En pidä myöskään Anno.fi:n kaltaisista sivustoista, joilla usein poikkeajat eivät löydä helposti vain uusinta tuotevalikoimaa, vaan on selattava kaikki osastot nähdäkseen, onko jonnekin tullut jotain päivityksiä. Harvoin jaksan, silti riittävän usein kuitenkin todetakseni, että suurin osa tavaroista on entuudestaan tuttuja. Syntymäpäivälahjani tulevalle syntymäpäivälle olen jo sopinut miehen kanssa, mutta sitä en paljasta, ettei se tulisi myydyksi. Joskus harvakseltaan vaihtuva tavarakin on onnea.

Tämä Butik Sophien uutuus tältä illalta on ihana. Se kuitenkin herätti lähinnä askarteluvimman, en raaski huoneentaulua ostaa. Mutta tuollaisen ihanan tekstin minäkin haluan, ulko-oven yläpuolelle. Han beware din utgång och ingång, ifrån nu och i evighet. Jokainen lähtö ja tuleminen olkoon varjeltu. Minulle vieraan pienen pojan tulipalokuolemaa  koko päivän surtuani tuntuu se varjelus niin tarpeelliselle, taas.

 

sp78.jpg