Alexin tarhakavereista kaksi kutsui hänet juhlimaan syntymäpäiviään tammikuussa. Lapsien lahjoista kuvat tulevat nyt vähän jälkikäteen, meillä on ollut nyt niin paljon murheita matkassa enkä vaan ole saanut aiemmin aikaiseksi.

Ensimmäinen sankari, 4 vuotta täyttänyt tyttö, sai 3 samanlaista riisillä täytettyä sammakkoa kuin mitä olen tehnyt Alexillekin.

 

Toisen kutsu 5-vuotispäiville tuli niin lyhyellä varoitusajalla, että lahjaksi tälle tytölle oli sovitettava "se viimeksi valmistunut käsityö", eli pitkähkö kaulahuivi, jota olen neulonut jo parina talvena, mutta jolle ei ole ollut oikein saajaa mielessä eikä siksi kiirettä valmistumisellekaan. Nyt kaulaliinalle oli ihan selkeästi tehtävä vielä kaveriksi yhteensopiva pipo, jotta asustesettiä voisi käyttää yhdessä.


Pipon neulemalli on siitä mieluinen, että se sopii joustavuutensa vuoksi moneen päähän.  Kaulahuivin lankana oli Nallea ja pipon 5-vuotiaalle tytölle tein 90 silmukalla Seitsemästä veljeksestä. Silmukkamäärän tulee olla 3:lla jaollinen, sillä mallineuleessa toistuvat 1. kierroksella kaksi silmukkaa nurin, yksi silmukka nostettuna neulomatta siten, että lanka viedään takakautta seuraavalle neulottavalle silmukalle. Joka toinen kerros sitten nuo nostetut silmukatkin neulotaan ja nurjat neulotaan samoin nurjina, - eipä tarvitse paljon kuviota miettiä!.

Pipo sai koristelukseen kaksi huovutettua kukkaa, ja kaulaliina hapsut Novitan Purosta. Puroa en ollut kokeillutkaan koskaan aikaisemmin, ja sen kanssa kävi pieni yllätys: uitin kaulaliinaa lanoliinikylvyssä noin 40-asteisessa vedessä, ja kevyellä sekoittelulla hapsut jo huopuivat! Noin herkästi huopuvaa lankaa en ole aikaisemmin tavannut, ja vyötteen tutkittuani löysin siitä merkinnän "huopuu konepesussa". Eipäs, suunnilleen veteen kastamisesta :). Hapsuista tuli siten vähän rastamaiset, mutta sellaisenaan kuitenkin kivat. Lahjasta minun ilokseni piti ainakin tytön äiti, - toivottavasti lainaa kuitenkin näitä välillä pienelle sankarillekin!