Kävimme loman alkupuoliskolla Muumimaailmassa veneillen. Mukana olivat Helsingistä Naantaliin Alexin kummitäti ja hänen miehensä, takaisin tulimme sitten oman perheen kesken. Alex oli odottanut matkaa jo toukokuusta asti, sillä olimme kertoneet, että sitten kun olisi kesä ja lämmintä lähtisimme Muumimaailmaan. Siispä välittömästi toukokuussa, kun vaan erehtyi sanomaan, että ulkona on lämmin ilma, Alex kysyi "ska vi åka till Mumindalen NU ?".

Viimein loma alkoi ja vuokraveneemme saatiin varustettua monenlaisin parin viikon aikana tarvittavin tavaroin. Voi järkytys sitä pakattavan materian määrää! Vaikka vaatteita yritti ottaa niukasti mukaan, kertyi kantamuksille kuitenkin painoa: olihan siellä laukuissa kaikkea vessapaperista paistinpannuihin. Me nukuimme keulahytissä, kummin perhe sivuhytissä. Merimies perheestä löytyy omasta takaa, ja oli ihanaa, kun kokeneen kipparin kanssa ei tarvinnut jännittää yhtään, mitä itse veneilystä tulisi, vaikka minä en koskaan moottoriveneessä lomaa ole viettänytkään.

Muumimamma ja Muumipappa olivat juhlatuulella.

1770359.jpg

Nuuskamuikkkusen kanssa samassa kuvassa:

1770341.jpg

Noita ja Aliisa löytyivät luontopolun varrelta, jota kiertäessä kiittelimme itseämme siitä, että tajusimme kuitenkin ottaa vuokrarattaat mukaan mantereen puolelta.

1770345.jpg

Alex nukkui vaunuissa päiväunetkin.
1777413.jpg

Jo kotona etukäteen Alex oli kertonut suosikkinsa hahmoista olevan Nipsu. Alexin pehmoeläimistä rakkaimmat ovat samanlaiset mutta eriväriset Bukowskin riepumaiset nallukat, joiden nimet ovat Nalle ja Lillebror. Hän kertoi, että haluaisi leikkiä niillä yhdessä Nipsun kanssa. Minua pikkuisen jännitti, sillä en tiennyt etukäteen, tulisiko Alex pettymään leikkiä koskevissa odotuksissaan. En tiennyt, haluaisivatko muumihahmot pysähtyä yksittäisten lasten kanssa touhuamaan kovin pitkäksi aikaa. Alexin unelma kuitenkin toteutui ja Nipsu pysähtyi ihastelemaan Alexin ystäviä.  Tämä on siksi tärkein kuva koko matkalta, että tätä hetkeä Alex odotti eniten. Nipsu, Alex, Lillebror ja Nalle:

1770347.jpg

Muita muumihahmoja Alex kutsuu pitkälti suomenkielisillä nimillä, mutta sitten Mårran, Lilla My, Hattifnattarna ja tämä Stinky  aina  hänen puheessaan saavat ruotsinkieliset kutsumanimet. Kuinka monta kertaa Alex ilahtuikaan nähdessään Stinkyn taas tulevan jostain näkyviin!

1770353.jpg

Hattivateista saimme myös aika hyvän kuvan.

1770356.jpgPikku Myy ja Nipsu etsivät aarteita haavin kanssa.
1770357.jpg


Muumimamma kotitalonsa edustalla tervehtimässä lapsia.

1770351.jpg