Aikataulukiireiden takia on kuva otettu vielä silittämättömästä pussista, mutta niin vaan valmistui pienen sankarin lorupussikin ajoissa. Mikaela's -liikkeessä teettämäni ihana RIMPÅSE-teksti (kiitos Mikaela aivan erityisesti tästä nopeasta aikataulusta!!) päätyi erilaisista tilkuista kootun pussukan keskivaiheille. Pussin vuorikankaaksi löytämäni vanha, joskus valkoinen ja sittemmin kellertävyyttään värjäämäni lakana, oli aivan saman sävyinen kuin tuo brodeerattu teksti.
Tässä vielä korteista kuva lopullisessa muodossaan, kuitenkin vielä ennen laminointia. Laminoinnista tulee vain turhia heijastuksia kuviin.
Eilen kävimme Alexin kanssa kaupungilla, sillä ostoslistalla oli normaalien ruokahankintojen lisäksi sekä pussin suulle tarvittua nyöriä askarteluliikkeestä, jota tästä kotikylältä ei saa, että ensimmäisiä kesäkukkia Johannalta parvekkeelle. Parvekkeen kesäkuntoon laittaminen käynnistyi siis ensimmäisellä perusraivauksella, joka talven varasto- ja viileäsäilytystilana toimineelle tilalle täytyy valitettavasti joka kevät tehdä. Nautin siitä, että joka päivä töiden jälkeen saan jatkaa työtä pienissä pätkissä.
Kun velvoitteita eiliselle oli ompeluineen ja ostosreissuineen aika lailla, oli ruokana nopea tomaatti-vuohenjuustokeitto, jonka resepti on omaa käsialaa.
Tomaatti-vuohenjuustokeitto Annikan tapaan
Ensin kuullotetaan oliiviöljyssä
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1 sellerinvarsi hienona kuutiona
1 porkkana hienona kuutiona
1 pieni sipuli hienonnettuna
1 mieto chilipalko hienonnettuna
Sitten kasvisten vähän pehmennyttyä lisätään kattilaan
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
500 g tomaattimurskaa
500 g paseerattua tomaattia
1tl kuivattua timjamia
1tl kuivattua oreganoa
1tl kuivattua basilikaa
Keitetään 10 min, ja lopuksi lisätään nokareina pehmeää, kuoretonta Petit chevres doux-vuohenjuustoa 200 g. Tarkista vielä suola.
Valmis keitto hienonnetaan sauvasekoittimella. Sen voi tarjota leipäkrutonkien kera. Eilen hienonsin vielä tehosekoittimella basilikaa ja persiljaa maustamattomaan jogurttiin tarjottavaksi keiton pinnalla.
Kommentit