1239483412_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Miksi te etsitte elävää kuolleitten joukosta?
Ei hän ole täällä, hän on noussut ylös."

Cashew-aprikoosimuruilla kuorrutettu karitsan kyljysrivi
Tsatsiki
Rosmariiniperunat



"Varför söker ni den levande bland de döda?
Han är inte här, han har uppstått
.
"

 


Lacryma Christi del Vesuvio Rosso

***
Pasha


Rosmariiniperunat (4 annosta):

1 kg perunoita
2 rkl kuivattua rosmariinia
3 rkl oliiviöljyä
1 tl merisuolaa

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja keitä perunat kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi (noin 15 minuuttia). Anna jäähtyä 10 minuuttia. Puolita isoimmat perunat. Levitä perunat uunipellille, leivinpaperin päälle. Sekoita rosmariini öljyn ja suolan kanssa. Sekoita rosmariiniöljy perunoiden joukkoon. Kypsennä uunin keskitasolla 35 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Ripottele kuumien perunoiden päälle halutessasi hieman suolaa.

Rosmariiniperunat ovat Yhteishyvän Ruokamaailma-liitteestä 03/2009.

 

Cashew-aprikoosimuruilla kuorrutettu karitsan kyljysrivi

800-1000 g karitsan kyljysriviä
suolaa
mustapippuria
1 rkl voita

Muruseos:
1 dl cashewpähkinöitä (suolattuja cashewpähkinöitä)
1 dl vaaleita leivänmuruja
1 dl silputtuja kuivattuja aprikooseja
1 pieni punainen chilipalko silputtuna (1/2 chilipalosta)
1 ruukku tuoretta persiljaa (1 ruukku tuoretta korianteria)
vajaa 1 tl merisuolaa ( - )
1 valkosipulinkynsi ( - )
0,5 dl öliiviöljyä

Suluissa kursiivilla olevat ovat alkuperäisen reseptin aineksia Glorian Ruoka & Viini-lehdestä 06/2005, mutta olen muokannut reseptiä mieleisekseni.

Ota karitsanliha hyvissä ajoin huoneenlämpöön odottamaan. Mausta kyljysrivi kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Sulata voi pannussa ja ruskista karitsanliha kauniin värikseksi. Nosta kyljysrivit uunivuokaan niin, että luut menevät lomittain ja liha pysyy tukevasti pystyssä.

Valmista muruseos mittaamalla monitoimikoneeseen cashewpähkinät, leivänmurut, sekä aprikoosi- ja chilisilppu. Pyräytä seos karkeaksi ja lisää persiljasilppu ja öljy. Anna koneen käydä vielä hetki. Tarkista maku. Painele seos tiiviisti kyljysrivin päälle.

Paista lihaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on noin 62 astetta. Liha saa jäädä sisältä hieman punertavaksi, jotta se säilyy mehevänä. Anna lihan vetäytyä hetki ja leikkaa se kyljyksiksi.

1239746318_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1239746467_img-d41d8cd98f00b204e9800998e