Suututtaa.  Olisin hirveästi halunnut ommella Alexin syntymäpäiville tällaiset jokaista lasta varten. Ajattelin, että niillä voitaisiin juhlassa leikkiä ja kilpailla esimerkiksi kuka pystyy kävelemään pisimmälle sammakko pään päällä tai yrittää tarkkuusheittoja ämpäriin. Jos jokaisen sammakko olisi vähän eri värinen, tunnistaisivat lapset omansa.

Luen ranskaa vain hyvin vähän, joten ohjetta en yrittänytkään ymmärtää. Suurensin kaavan 120 %:ksi ja sain aikaan elämäni rumimman käsityön. Tuollainen pieni sammakko sai kyyneleet silmiin. Mitä tein väärin, miten vielä voin yrittää uudelleen?
 

Järkeilin, että suhteellisen tarkoissa yksityiskohdissa, kuten vaikkapa varpaat, olisi hyvä, että saumanvara olisi kapea. Jätin noin 2-3 millin saumanvarat ja huolittelin reunoja kapealla siksakilla. Silti, kääntäessä jalkoja oikeinpäin, osoittautui vihreä kangas liian harvaksi ja alttiiksi purkautumaan. Osa langoista luisti tikin alta pois ja töröttää tuossa oikealle puolelle purkautuneena. Oliko saumanvara sittenkin liian kapea ?

 

 

Tiukat mutkat muodossa eivät olleet nopeita ommella. Kun käänsin sammakon oikein päin, paljastui kauhea jälki.  Sieltä, missä langat eivät purkaudu oikealle puolelle tikin alta, kiristävät mutkien saumat aivan järkyttävän näköisinä vetäen kangasta ryppyyn. Olivatko saumanvarat sittenkin liian leveät ?

Ja se täyttöaukko...minneköhän se olisi kannattanut jättää ? Yritin jättää kääntöaukkoa peräpuolelle, ja kangas rispaantui täysin sen ympäriltä jo ennen kuin pääsin ompelemaan aukkoa kiinni. En ollut älynnyt huolitella reunoja etukäteen. Valitsinko vääränlaisen kankaan ? Mihin kohtaan täyttöaukko kannattaisi jättää ? Huolittelenko nyt ne saumat kauttaaltaan sitten sisäpuolelta vai en ? Aiheuttavatko huolitteluni tuota sauman kinnausta ja kiristystä mutkissa ?

Kun syntymäpäivävalmisteluihin on kokonaisuudessaan vain muutama tunti, harmittaa käyttää siitä lähemmäs puolitoista kankaiden etsimisineen roskikseen päätyneeseen otukseen.