Mieletön kahden viikon spurtti töitä ja sosiaalista elämää alkaa olla takanapäin. Vihdoin ehdin tänään etsiä edes sen kameranakun. Tässä ne aikanaan kuvaamatta jääneet kolme viimeistä saippuaa:

Tuoreen viikunan värimaailmaa tavoitellen tummanruskean tumma violetti saippua, Reseptinä mansikkasaippuan resepti ilman höysteitä, oma lisäys 55 g paseerattua isän poimimaa puolukkaa ja värit.
Tuoksuna Fig & Brown Sugar. Saippuaa saa ainakin siskoni Anu, joka tuoksuun ihastui. Omaan makuun se on ehkä hieman äitelä enkä saa kiinni ollenkaan, pitäisikö tuoksusta löytää tuoretta vai kuivattua viikunaa.

2002254.jpg

Järkyttävän rumaa, mutta varmaan mielettömän ravitsevaa vanilja-banaanisaippuaa:

2002249.jpg

Rumaa se on tasapaksun ankeanruskean värinsä vuoksi.

Tästä pidin:

2002258.jpg

Massassa on mukana vaaleanpunaista vuorisuolaakin, vaikka se ei kuvassa juuri erotu noita koloja ja karkeaa rakennetta kummemmin. Sydämet ovat ehkä hiukan liian tummia ja massa suolan vuoksi murenevaista, mutta tuoksusta tuli ihana. Tuoksuöljynä on Love Spell ja lisäksi käytin eteeristä litsiöljyä. Litsiluumun aromi on muuten se aromi, joka tekee Gewürtztraminereista niin parfyymisen oloista. Maistakaa molempia!

Nukkumatti kutsuu. Tämä pimeys käy voimille. Vielä enemmän voimille käy tietoisuus siitä, että pimeä kausi on vasta alussa. Olen kuitenkin oppinut, että omasta hyvinvoinnista välittämisen ja jaksamisesta huolehtimisen on oltava talviaikaan kamalan systemaattista. Tarvitaan perheen kanssa vietettyä aikaa, mahdollisesti joku pieni hotelliloma Suomessa, pari pitkää vapaata viikonloppua ennen joulua saldovapaista, itselle varattua aikaa, kynttilöitä ja kiireettömyyttä. Ja aina voi odottaa kevättä ;).