Arki on alkanut täydellä tohinalla. Keskiviikon jälkeen tuuraan myös lomailevaa työkaveria. Kauhean paljon energiaa juuri töiden ulkopuolella ei olekaan, - mitä nyt paria viinikoulutusta järjestelen ja yhtä ystävien kesken vietettyä tapas-iltaa. Niin, ja raaputtelen maalista Paapan Annikan-päiväksi vuonna 1936 valmistunutta pesukaappia. Syön rajoitetusti hiilihydraatteja, nukun joka päivä päiväunet töistä tultuani ja yritän uida edes kolme kertaa viikossa meressä mahdollisimman myöhään. Tässä tämä, ei kai minulle kummempaa ; ). Saavutuksista tärkeimpiä on, että sain vaihdettua WC:n ovet Alexin huoneen oveksi (ja siis korvattua kahvat ja lukot myös toisillaan), sillä Alexin jäljiltä WC:n ovessa oli ikävä reikä tai painauma. Toisin päin toiseen huoneeseen auetessaan ovessa oleva painauma ei ole kaiken aikaa esillä kuten se oli eteisessä.

Kalustusta kotona on tarkoitus laittaa hiukan uusiksi. Haaveilemme vuodesohvasta, yövieraista Pohjanmaalta ja Kuopiostakin. Nojatuoli jo vaihdettiin, sohvan aika on myöhemmin. Taaperoiselle Alexille aikanaan hankittu Stokken pöytäkalusto muuttaa uuteen kotiin, annoimme sen ja Stokken syöttötuolin lainaan työkaverilleni. Aika on mennyt niin äkkiä! Tuo minun mussukkani on kyllä edelleen yhtä iloinen.

1250186770_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tavara kerrallaan vaeltavat esineet myös kotona kaappeihin. Lomakassit ja aurinkorasvat ja veneellä käytetyt kattilat alkavat pikku hiljaa osua omille sijoilleen, - mies jostain syystä säilyttää vielä suodatinpussipakkausta sänkynsä vieressä lattialla. Kyllä kai sekin siitä, aikanaan.

Minä tartun suurempiin haasteisiin ilta toisensa jälkeen. Yritän raaskia luopua vanhoista aikakauslehdistä, jotka vievät tilaa ja jotka saattaisivat jo ilahduttaa uusia lukijoita. Mutta kun. Jokaisessa on yksi resepti tai yksi kaunis kuva, jonka vuoksi en ole raaskinut lehteä hävittää. En ole reseptejä edes kokeillut, mutta kokeillakseni joskus myöhemmin lehtiä aina säästän. Ryhdistäydyn taas, kirjoitan muistiin muutaman. Ehkä siten pääsen lehdistä eroon.

Keväinen papu-linssikeitto, Kotivinkki 19.3.2009, teksti [ruokayhtälö]-palstalla Riku Kiviniemi

1 purkki (380 g) Gogreen-papusekoitusta
1 purkki (400 g) Biona Puy linssejä
2 valkosipulinkynttä
2-3 salottisipulia
3 dl vettä
2 rkl Touch & Taste -vasikanfondia
2 tl Santa Maria -mangocurrya
tilkka öljyä
2 dl kuohukermaa
1 tl mustapippuria myllystä
ripaus savusuolaa viimeistelyyn

1. Valuta ja huuhtele pavut sekä linssit siivilässä. Leikkaa valkosipulinkynnet ja salottisipulit ohuiksi siivuiksi. Kiehauta pari desilitraa vettä ja lisää siihen vasikanliemifondi.

2. Laita paistinpannulle salottisipulit, valkosipulit ja mangocurrymausteseos. Kuullota aineksia miedolla lämmöllä tilkassa öljyä, kunnes sipulit pehmenevät.

3. Siirrä ainekset kattilaan. Lisää joukkoon vasikanliemi, pavut ja linssit. Anna kiehahtaa hetken.

4. Lisää kattilaan kerma ja mustapippuri ja anna keiton kiehahtaa. Jos haluat keittoon pikantin savuaromin, ripottele hieman savusuolaa annoksen pinnalle. Tarkista maku ja tarjoa.

 

Sitruunamehu (sama lehti, [raaka-aine nyt]-palsta, teksti ja kuvausjärjestelyt Natalia Rehbinder

Sitruunamehu

5-6 isoa sitruunaa
3 dl sokeria
1,5 litraa vettä

1. Pese sitruunat ja raasta kuoren keltainen osa. Purista sitruunat mehuksi.

2. Laita astiaan kuoriraaste, mehu ja puristamisesta jäänyt hedelmämassa. Lisää sokeri.

3. Kiehauta vesi ja kaada hedelmien päälle.

4. Jäähdytä ja vie juoma viileään paikkaan yöksi.

5. Siivilöi juoma ja kaada mehu kannuun.

6. Kaada lasiin osa sitruunamehua, täytä se jää- tai kivennäisvedellä ja nauti. Sopiva seos on makuasia.